Wacht op het wonder

Juli 2019 - “Wacht op het wonder – zoals de tuinman op de lente.” In deze zin van de Franse schrijver Antoine de Saint-Exupéry zit veel wijsheid voor ons dagelijks leven. Ik ervaar, dat ‘wachten’ voor mensen van deze tijd, dus ook voor ons, niet zo makkelijk is. 
 
We willen graag weten waar we aan toe zijn, wat ons te wachten staat. Ook op een wonder moet je soms wachten. Wonderen zijn niet maakbaar en kun je niet afdwingen. Wonderen gebeuren als iemand kan wachten. Het wonder van de groei bijvoorbeeld kun je alleen waarnemen als je erop wacht, zoals de tuinman. De lente komt wanneer zij wil.
 
Geduldig zijn
Wij, mensen van de 21ste eeuw, denken dat alles zo snel mogelijk gedaan moet worden. Maar wil iets werkelijk groeien, dan moeten we geduldig zijn. Dat ervaren we in deze tijd van veel veranderingen maar al te goed. 
 
Goeiproces
Relaties tussen mensen hebben tijd nodig om te groeien. Een groepsproces heeft tijd nodig. Dat geldt ook voor het groeiproces van iedere mens, dat doorgaat, ook als we al
een hoge leeftijd hebben mogen bereiken. Wie geduld heeft met zichzelf, wie kan wachten, zal ook de rijpe vruchten plukken.
 
Innerlijke kern
De ware rijkdom schuilt in onszelf. De kostbare parel is het echte zelf in ons, onze innerlijke kern. Wie levenslust in zichzelf ervaart, wie in contact staat met haar ware zelf, wordt een dankbaar en tevreden mens. Dit deed me denken aan het onderstaande lied van het koor Katharsis:
 
"Te midden van vreugde, te midden van verdriet,
zoek ik het leven, zoek ik de parel, zoek ik de schat
waarvan ik leven mag."
 
Ik wens ieder van u een ontspannen, rustige zomermaand toe, mede namens mijn bestuurscollega’s.
 
Zr. Mariëtte Kinker,
Lid Provinciaal bestuur