Vitamine P

Oktober 2018 – Begin deze maand was ik uitgenodigd bij een boekpresentatie van Chiel van der Linden, een goede vriend van mij. De titel van zijn boek is: Vitamine P, met als ondertitel: de kracht van positief leiderschap in eenvoud. 
 
Vitamine P is vitamine Positiviteit. Het is een voedingsstof die vrijkomt als we vrolijk zijn, lachen, samenzijn, dankbaar zijn, zingen, wandelen, contact met mensen hebben, goed slapen, enz. Een vitamine is een voedingsstofje dat we in een dagelijkse dosering nodig hebben om kerngezond te zijn. Kunnen we leven zonder deze vitamine P?  Dat kan, maar dan wordt het op den duur wel ‘overleven’.
 
Levensvreugde
Chiel van der Lindens levenswens is: Hoe kan ik de wereld een beetje mooier kleuren? Als hij iemand ontmoet, wil hij die persoon graag mooier achterlaten dan dat hij hem of haar aantrof. Deze bezieling wil hij graag delen met velen. 
 
Vandaag deel ik vitamine P met u
Positiviteit is een kwaliteit van onze geest, een vermogen om onze aandacht te richten op wat goed is en op wat mogelijk is. 
Dat vermogen levert wat op: 
  • Aandacht voor wat goed is leidt tot vriendelijkheid, complimenten en dankbaarheid.
  • Aandacht voor wat mogelijk is leidt tot optimisme, creativiteit en vertrouwen. 
Zien wat goed en wat mogelijk is
Positiviteit is niet het ontkennen van negativiteit. Ons leven kent licht en donker, ups en downs, voor- en tegenspoed. Ieder mens ontmoet uiteindelijk alle kleuren van de regenboog. Positiviteit is de beslissing om méér te focussen op wat goed is dan op wat verkeerd gaat. 
 
Dagelijkse portie vitamine P
De schrijver biedt een methode aan om dagelijks onze vitamine P digitaal te delen met iemand. Ook in het niet digitale leven kunnen we proberen een dagelijkse vitamine P ervaring met iemand te delen: met een vriendin, je gezin, een collega, buren... 
 
Wij zijn elkaars vitamine P
Vitamine P kan goed van pas komen. Vitamine P geeft veerkracht! 
 
Dat wens ik iedereen toe. 
 
Zr. Mariëtte Kinker,
Lid Provinciaal bestuur
 
Lezen!
Op de website www.multiplyhappiness.nl kunt u meer informatie vinden. Bovendien is het boek 'Vitamine P' daar gratis te downloaden.