Oktobermaand - Mariamaand

11 oktober 2017 - De Mariamaand in oktober is een uitbreiding van het oorspronkelijke feest van Maria van de Rozenkrans, dat altijd gevierd werd op 7 oktober. In de 19e eeuw is dit feest ingesteld; in 1969 heeft Paus Paulus VI het de naam gegeven: Heilige Maagd van de Rozenkrans. 

Afgelopen zondag werd in verschillende Parochiekerken in Tilburg de Marialichtjesprocessie aangekondigd. Deze processie begint in Zorgcentrum de Hazelaar met een korte gebedsdienst en dan volgt de tocht naar de Hasseltse Kapel. Vorige jaren liepen veel mensen daarin mee en dat zal ook dit jaar weer zo zijn. Maria is en blijft voor heel veel mensen een dierbare vrouw, die je in vreugde en verdriet kan benaderen.
 
Mariadag
Ook wij hebben dat zaterdag 7 oktober 2017 ervaren tijdens onze Mariadag. Die dag hebben we samen met de Landelijke Beweging van Barmhartigheid georganiseerd met als thema: “Ontmoet Maria, Maria ontmoet.” 
 
Wie is Maria voor jou?
Het was een prachtige dag waar meer dan honderd mensen zich voor hadden opgegeven. Een bijeenkomst, waarin ook haar minder bekende kanten zijn belicht in woord en beeld, zoals haar moed, haar doortastendheid, veerkracht en aardse lichamelijkheid.
 
Salve Regina
In onze mooie kapel hebben we samen het leven van Maria aan ons voorbij laten gaan door te luisteren naar doorleefde woorden en muziek en zang en door samen het Salve Regina te zingen. Het was een heel bijzondere dag om Maria te ontmoeten!
 
U kunt meer lezen over deze bijeenkomst in een van de volgende uitgaven van het informatieblad ‘Zusters’.
 
Zr. Mariëtte Kinker scmm, Lid Provinciaal bestuur