Wereldmissiemaand

Paus Franciscus heeft oktober 2019 uitgeroepen tot Buitengewone Wereldmissiemaand. Met als thema ‘Gedoopt en Gezonden’. In de wereldmissiemaand wordt jaarlijks aandacht gevraagd voor de jonge kerken in de Derde Wereld. Dit jaar gaat de aandacht speciaal uit naar de katholieke gelovigen in Noordoost-India. In de viering op Missiezondag van 20 oktober a.s. zullen ook wij samen in de kapel aandacht schenken aan de mensen in Noordoost-India. 
 
Speciale aandacht voor noordoost-India
Het noordoosten van India is een bijzonder gebied. Alleen via een smalle doorgang is het verbonden met het centrale gedeelte van India. Het gebied bestaat uit 7 deelstaten die ook wel de ‘Seven Sisters’ worden genoemd. 
 
Spanningen en geweld
Er leven veel verschillende etnische bevolkingsgroepen. Dat zorgt geregeld voor spanningen en geweld. De mensen voelen zich vaak tweederangsburgers in hun land. De katholieke kerk in het gebied ziet het als haar missie om zich in te zetten voor de bescherming van de waardigheid en de rechten van de mensen. 
 
Meer weten?
Voor meer informatie over Wereldmissiemaand gaat u naar de website van Missio (Stichting Pauselijke Missiewerken Nederland)
 
Lees ook de blog van Zr. Mariëtte Kinker: Wat is jouw missie?
 
« Terug naar overzicht