Nieuws

In deze eerste maand van het nieuwe jaar, schrijft zuster Mariëtte Kinker - een van de Provinciaal Bestuursleden - het blog. Met de hoopvolle woorden "dat we voor elkaar een zegen zijn" en een inspirerende tekst over hoe waardevol vriendschap is. 

 

2020 – een gloednieuw...

Op 6 januari kwamen verschillende 'koningen en wijzen' naar de Oude Dijk met een kostbaar geschenk; een muzikaal optreden voor de Zusters van Liefde. Een traditie die al decennia teruggaat: de delegatie koningen van zangkoor de Trouwlaan (rechter foto) komt al voor de 51ste keer! En vrouwen-...

Vandaag - Driekoningen - begon de dag aan de Oude Dijk met hartelijke nieuwjaarswensen voor en door de zusters. "Zalig", "gelukkig", "gezond" en "alle goeds"; in tal van welgemeende varianten werd 2020 gezamenlijk ingeluid. Na een hartelijk welkom namens het Provinciaal Bestuur door...

Het decembernummer van Zusters is uit! Dat betekent dat u kunt lezen hoe zr. Baltazarina terugkijkt op haar 100-jarige leven, hoe het Annelies Rosier bevalt na een half jaar een van de pastores van de Zusters van Liefde in Tilburg te zijn en hoe het meterslange wandobject in de...

Het ED magazine van dit weekend - 21 & 22 december - gaat helemaal over reddende engelen. Ze zijn óveral, zo blijkt uit de vele mooie verhalen en anekdotes. Een van de verhalen betreft een Zuster van Liefde, die in november 1956 in het Sint-Annaziekenhuis in Oss de geboorte van een baby...

In 2006 overleed schrijver Gerard Reve. Hij woonde aan de Nieuwe Markt in Weert. Rotaryclub-Weert – die dat jaar 40 jaar bestond – heeft hem met een gedenksteen geëerd, naar een idee van rotarian Bart Maes van communicatiebureau Art-is. Een gedenksteen met een gedicht over andere inwoners...

De Commissie Missie Ontwikkeling Vrede (CMOV) van de Zusters van Liefde in Tilburg laat weten aangenaam verrast te zijn. Aangenaam verrast door de succesvolle...

Veel kinderen uit arme gezinnen in Tilburg hebben geen bed om in te slapen. Een nood die niet zou mogen bestaan. Maar dat dit wel degelijk de realiteit is, vertelde Marja Wittenbols (bekend van de stichting Leergeld) enige tijd geleden. Ook in een rijk land als Nederland bestaat armoede: te...

Liturgisch koor Katharsis nodigt u uit voor de uitvoering van het nieuwe kerstoratorium: Kind  van Belofte – Nieuw begin, de toekomst open. De uitvoering vindt plaats op zondag 22 december aanstaande. Katharsis zingt die dag het kerstverhaal tweemaal. Om 15.00 uur in de...

Iedere maand schrijft een van de drie bestuursleden van onze Nederlande provincie een blog. Deze maand is het zuster Marie-Thérèse die graag ´oude begrippen in een modern, fris afgestoft jasje´ met u deelt.

...

Pagina's