Lezing Erfgoed Fraters van Tilburg

Dit jaar vieren de Fraters van Tilburg hun 175-jarig bestaan. Dat doen zij met de jubileumexpositie 'Missie van Barmhartigheid – 175 jaar Fraters van Tilburg'. Ook worden er lezingen gegeven over het erfgoed van de fraters. Op zondag 20 oktober a.s. om 15.00 uur, geeft dhr. Joost van Hest een lezing getiteld 'Erfgoed - Een 175-jarige collectie'. U bent allen van harte welkom.
 
Inventarisatie cultuurgoed

In zijn lezing doet Joost van Hest verslag van zijn inventarisatie van het cultuurgoed van de fraters in Tilburg. Wat zijn betekenisvolle schilderijen en andere objecten? Wat zeggen ze over de identiteit en missie van de fraters? Wat moet er met deze collectie gebeuren en vooral: wat is het behouden waard?
 
Joost van Hest is kunsthistoricus en gespecialiseerd in religieus erfgoed. Als erfgoedconsulent adviseert hij veel Nederlandse kloosters. In 2016 maakte hij, in samenwerking met Museum Catharijneconvent, een inventarisatie van het cultuurgoed van de Fraters in Tilburg.
 
Meer informatie vindt u op de website van de Fraters van Tilburg.
 
Praktische informatie
De lezing wordt gehouden in het Peerke Donders Paviljoen (Museum voor Naastenliefde, Peerke Donderspark 3 te Tilburg).
Er zijn geen kosten aan verbonden.
Graag vooraf aanmeldent via j.kortekaas@cmmbrothers.nl of 013-5432777 (ma t/m do 09.00-12.30 uur). 
 
De tentoonstelling “Missie van Barmhartigheid – 175 jaar Fraters van Tilburg” is nog te zien tot en met 20 oktober op iedere woensdag en zondag tussen 13.00 en 17.00u.
 
« Terug naar overzicht