Vredesweek 2019

Iedereen kan iets voor vrede doen! Met die gedachte organiseert PAX ieder jaar de nationale Vredesweek. Dit jaar wordt de Vredesweek georganiseerd van 21 t/m 29 september. Het thema van de Vredesweek 2019 luidt: ’Vrede verbindt over grenzen’. De zusters van de CMOV hebben een vredesviering samegesteld.

Net als voorgaande jaren heeft de Commissie Missie Ontwikkelingssamenwerking en Vrede (CMOV) een Vredesviering samengesteld. In samenwerking met pastor Rikie Bansberg werd een speciale viering gemaakt, die ook naar de zusters in Arnhem en Raalte gestuurd zal worden.
 
Thema: Vrede verbindt over grenzen
Dit jaar is het thema: Vrede verbindt over grenzen. Daarbij wordt speciale aandacht gevraagd voor migranten, vluchtelingen, vreemdelingen.
De leden van de CMOV vonden het daarom passend om het verhaal van Ruth centraal te stellen in deze viering. Ruth gaat immers met Naomi mee naar haar land en haar volk. Daardoor wordt Ruth een migrant, een vreemdeling in het land van Naomi.
 
Ook jij kunt meedoen aan de Vredesweek 
Zie voor meer informatie: www.vredesweek.nl
 

 

« Terug naar overzicht