Blog: Ons innerlijk huis

Iedere maand schrijft een van de drie bestuursleden van onze Nederlande provincie een blog. In de maand september reflecteert Zr. Marie-Thérèse Brinkmann over stenen en gebouwen. Een passend thema bij de vele (ver)bouwactiviteiten in en om het Moederhuis in Tilburg.

"Onlangs bladerde ik in een boekje van de Zusters Benedictinessen van Oosterhout. Daarin schenken ze aandacht aan hun kerkgebouw. Ze doen dat informatief en mediterend onder de noemer ‘Een woning voor God’. In het boekje vond ik zinnen die over kerk en kapel gaan, maar net zo goed veelzeggend zijn over een ander gebouw of huis. Zo staat er te lezen: "Mensen doen de stenen leven, geven het gebouw een ziel, passend bij het doel waarvoor het is opgericht," schrijft Zr. Marie-Thérèse.
 
Lees de gehele tekst van de blog: Ons innerlijk huis

 

« Terug naar overzicht