Nieuws

Het coronavirus eist een hoge tol in kloosters overal in Nederland, zo staat vandaag in de Brabantse dagbladen te lezen. Lees hier het hele artikel

Leo Fijen, bekend als presentator van o.a. Geloofsgesprekken op tv en als schrijver, was vandaag te gast bij de Zusters van Liefde in Tilburg. Elke maandag wordt bij hen via het interne tv-kanaal ‘de week geopend’, met gebed en mededelingen. Dit keer was Leo Fijen gastspreker en sprak hij vanuit...

Deze coronatijd vraagt veel van ons allemaal. Er zijn momenten van pijn en verdriet maar ook van plezier en levensvreugde. Lees hier de blog van zr. Celine.

“De wereld staat voor een...

Een muzikaal gelegenheidsgezelschap dat normaal gesproken langs de route speelt bij de Tilburg Ten Miles (hardloopevenement) om de lopers te stimuleren, bracht 19 april een muzikale verrassing in de kloostertuin van de zusters. Dat was genieten voor veel zusters, hartelijk dank voor dit...

Op de zonnige middag van 19 april werden de zusters en zorgprofessionals in Mater Misericordiae aan de Oude Dijk...

De Zusters van Liefde wensen iedereen een Zalig Pasen. Weliswaar zonder gezamenlijk samenzijn of vieringen, maar wel met een sterk gevoel van verbondenheid en saamhorigheid. Onze gedachten en gebeden gaan uit naar iedereen die op welke wijze dan ook getroffen is door het coronavirus.

 ...

  Als de onheilspellende coronacrisis op enig moment achter ons ligt, laat er dan – naast het intense verdriet om alle slachtoffers – één ding zijn dat we niet vergeten: de overweldigende golf van hulp en...

Tien Zusters van Liefde zijn al aan het coronavirus overleden. "We hebben hier geen woorden meer voor" zegt Judith de Raat - bestuurssecretaris van de congregatie - vandaag in het...

Ook bij de Zusters van Liefde aan de de Oude Dijk in Tilburg wappert sinds kort de Vlag voor de Zorg. Als blijk van dank en steun in de rug aan de zorgmedewerkers die de zusters in deze moeilijke periode van isolatie, ziek zijn en zelfs overlijden dag en nacht bijstaan. Dank daarvoor! 

"Onze tante Ria is een held" vertelt neef Hans van den Berkmortel. Tante Ria is bij de zusters beter bekend als zr. Adelaïde, die op 90-jarige leeftijd is hersteld van het coronavirus. Dat haalde de krant:...

Pagina's