Haan op kloostertorentje Diessen

In het blad ‘Zusters’ van maart 2018 berichtten we over het kloostertorentje van Diessen. De inwoners van het Brabantse dorp zorgden ervoor dat de toren van het voormalig St. Theresia klooster van de Zusters van Liefde werd gerestaureerd en een prominente plek kreeg in Diessen. Sinds zaterdag 17 november 2018 staat op dat kloostertorentje staat ook weer een haan te schitteren. (© foto: Erik van Hest / BD)

Op die bewuste zaterdag is de spits met daarop het gouden haantje boven op de toren geplaatst. Het was de kroon op de inspanningen van de werkgroep Kloostertoren. De werkgroepleden hebben zich jarenlang ingespannen voor het terughalen en behoud van het torentje. De kloostertoren is nu een markant herkenningspunt bij de ingang van Diessen.

Lees er meer over:

 

 

 

« Terug naar overzicht