Weerzien met perenlaantje

Het perenlaantje uit de kloostertuin van de Zusters van Liefde aan de Oude Dijk heeft een nieuwe plek gekregen. Bij activiteitenhuis 'De Tongerlose Hoef' in Tilburg zijn de oude perenbomen begonnen aan een tweede leven. Op woensdag 12 december 2018 is dit gevierd met alle betrokken partijen. Tijdens een gezellig samenzijn genoten de zusters Mariëtte Kinker, Paulino van der Krogt en Zr. Lidwine Egelmeers van het weerzien met het perenlaantje.

"Het perenlaantje is voor de Zusters van Liefde van de Oude Dijk altijd een heel bijzonder stukje van onze kloostertuin geweest. Wij, de Zusters van Liefde, willen vandaag graag de medewerkers van de gemeente Tilburg de mensen van de Fruitboogerd en de vrijwilligers van de SST heel hartelijk bedanken voor hun bereidheid en inzet voor deze heel oude perenbomen. Wij zijn blij dat de mensen van de 'Tongerlose Hoef' er nu van gaan genieten en de heerlijke peren gaan proeven," zei Zr. Mariëtte Kinker, provinciaal bestuurslid in haar dankwoord.

In het Nieuws
In het Brabants Dagblad van 12 december 2018 is een kort artikel verschenen. Lees het Artikel 'Zusters Oude Dijk zien perenbomen op nieuwe plek terug.'

Het blad 'Zusters' zal t.z.t. berichten over de reis van het perenlaantje.

Meer informatie over

Zr. Paulino, Lidwine en Mariëtte en de andere genodigden bekijken het perenlaantje met belangstelling.

 

Van de Fruitboogerd ontvingen de betrokkenen een mandje met daarin peren van de unieke oude rassen uit het perenlaantje.
 
« Terug naar overzicht