Nieuws

Vandaag zijn de eerste zusters van Mater Misericordiae in Tilburg verhuisd naar hun nieuwe appartement in de kloostertuin. Na een lange voorbereidingstijd is het nu zover! Zusters begonnen deze spannende dag met een feestelijk ontbijt in de aula van Mater Misericordiae. Na het gezamenlijk...

Ruim 30 zusters die in Mater Misericordiae in Tilburg wonen, zullen in deze meimaand verhuizen. Binnenkort kunnen ze hun woning betrekken in het nieuw gebouwde 40-appartementencomplex. Een update van de laatste loodjes.
 
Bij de inloop van 25 april jl....
In 2019 bestaat het TBK, als oudste Byzantijnse koor in Nederland, 75 jaar. Het jubileumjaar wordt geopend met het zingen van de prachtige Slavisch Byzantijnse liturgie van Tsjesnokov op zondag 19 mei a.s. in de Heikese kerk te Tilburg. U bent van harte welkom.
 ...
Op vrijdagavond 17 mei a.s. vindt in Tilburg de samenzangmanifestatie Maria Zingt plaats. Dit evenement wordt voor de elfde keer op een rij gehouden bij de kapel van O.L. Vrouw ter Nood. Het begint om 19.30 uur. Traditiegetrouw kunt u hier samen met anderen bekende Marialiederen zingen met...

Iedere maand schrijft een van de leden van het Provinciaal bestuur een inspiratieblog. Deze maand schrijft Zr. Celine Welten over de meimaand, Maria en de lente. 

"In de lente zien we het nieuwe leven in onze tuin, in de parken en de bossen om ons heen. Alles leek zo doods en...

De AntiRacismeGroep (ARG) Tilburg organiseert op zondag 12 mei 2019 om 15.00 uur de herdenking 'De vergeten Holocaust'. Spreker is Lalla Weiss. Zij is als Sinti al jarenlang actief als belangenbehartiger op nationaal en internationaal niveau. Het Sinti orkest verzorgt de muziek. U bent van...
Op zaterdag 1 juni a.s. komen jonge kloosterlingen (tot 45 jaar) uit het hele land om in een ontspannen sfeer in gesprek te gaan. Jongeren jaar die willen weten of het kloosterleven iets voor hem of haar is, kunnen we al hun vragen stellen.
 
Tijdens een...
Zondag 2 juni 2019, van 10.30 - 15.30 uur, vindt het eerste deel plaats van het drieluik Kunst & Barmhartigheid: De kunst van het kijken. De Beweging van Barmhartigheid organiseert dit drieluik voor mensen die geïnteresseerd zijn in de spirituele dimensie van kunst. 
...

Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan de nieuwe verpleeghuisvoorziening en het 40-appartementencomplex aan de Tilburgse Oude Dijk. Op donderdag 11 april 2019 is het appartementencomplex formeel overgedragen aan de huurder: de Nederlandse provincie Zusters van Liefde. Na de ondertekening...

Op donderdagmiddag 21 maart 2019 vond in Mater Misericordiae een informatiemiddag plaats over de tweede fase van de herontwikkeling Oude Dijk/Kloosterstraat 10. In een volle aula lichtte de heer Tjeerd de Kort van Van der Weegen Bouwgroep de plannen toe. 

Aan de hand van een...

Pagina's