Introductiemiddag nieuwe medewerkers

Het Provinciaal bestuur vindt het belangrijk dat medewerkers weten wie de Zusters van Liefde zijn en waar zij voor staan. Op 15 en 22 november jl. zijn daarom twee introductiemiddagen voor nieuwe medewerkers georganiseerd. In totaal 40 medewerkers kwamen die middagen samen in het ontmoetingscentrum aan de Oude Dijk.
 
In 2,5 uur tijd kregen zij een indruk van de geschiedenis, de organisatie en de spiritualiteit van de congregatie. Hierdoor kwamen ze meer te weten over het leven van de zusters, vroeger en nu.
 
"Het was een interessante middag, waarbij veel puzzelstukjes in elkaar zijn gevallen. Ik weet en begrijp nu veel meer van de zusters. Fijn om deze middag en onze ervaringen met elkaar te delen.” (Mantelzorgster Mater Misericordiae)
 
Wat ons bezielt
Namens het Provinciaal bestuur heette respectievelijk Zr. Celine Welten en Zr. Agathe van Ham iedereen van harte welkom. ZIj lazen de tekst ‘Wat ons bezielt’ voor, uit de bundel Liefde in je naam, van Charles van Leeuwen.
 
Programma
  • Presentatie over de Zusters van Liefde, vroeger en nu; 
  • Twee korte films, waarin respectievelijk Zr. Lea en Zr. Marianni aan het woord komen; 
  • Presentatie over religieus leven en hoe het leven van religieuze ouderen verschilt van mensen die niet voor deze levenswijze gekozen hebben;
  • Rondleiding door het congregatiemuseum; 
Boeiend gesprek
Met een hapje en drankje ontstond al snel een boeiend gesprek. Wat is het verschil tussen een orde en een congregatie? Wat als iemand zich aanmeldt om Zuster van Liefde te worden. Hierover werd o.a. uitgebreid gesproken op beide middagen. 
 
 
 
 

 

« Terug naar overzicht