Week van de dialoog 2018

Van vrijdag 2 t/m zondag 11 november 2018 vindt de landelijke Week van de Dialoog plaats. Het thema dit jaar is ‘ELKAAR ZIEN’. Het doel van de dialogen is om verbindingen tot stand te brengen tussen mensen die elkaar anders mogelijk niet zo snel ontmoeten. Door heel Nederland kunt ook u deelnemen aan een bijzonder gesprek. 
 
Het doel van de dialogen is om verbinding tot stand te brengen tussen mensen die elkaar anders mogelijk niet zo snel ontmoeten. De dialogen worden gevoerd rondom een thema. Dit jaar is dat ‘Elkaar zien. Deelnemen aan één van de dialogen is gratis. En iedereen mag aansluiten. Een ‘ideale’ dialoogtafel bestaat uit 6-7 mensen van verschillende sekse, leeftijden en (culturele) achtergronden. Elk gesprek duurt 2,5 tot 3 uur.
 
Aandachtig luisteren
De gesprekken verlopen volgens een methodiek die ervoor zorgt dat iedere deelnemer haar of zijn verhaal kan delen en dat er ruimte is om te luisteren. De gespreksleiders hebben een training gehad in de dialoogmethodiek. 
 
Oorsprong Dag van de Dialoog
De Dag van de Dialoog werd in Rotterdam bedacht en voor het eerst georganiseerd na de aanslagen in de VS op 11 september 2001. Daar bleek dat de Dag van de Dialoog mensen dichter bij elkaar bracht, mensen nieuwe inzichten verschafte en onderwerpen boven tafel bracht die voorheen veelal onbesproken bleven. Inmiddels wordt de week in bijna 100 gemeenten in Nederland georganiseerd. Tilburg in Dialoog beleeft dit jaar de tiende editie.
 
In Tilburg worden onder meer dialoogtafels georganiseerd bij de Elimgroep (fraters cmm) en maatschappelijke organisatie Countour de Twern. 
 
Meer informatie en aanmelden:
Wilt u deelnemen aan een dialoogtafel? of meer informatie? Zie www.nederlandindialoog.nl en www.tilburgindialoog.nl
 
 
« Terug naar overzicht