Geslaagd slotweekend Klooster, Kwetterie en Kerk

Afgelopen weekend vond het slotweekend plaats van het door Stichting Straat georganiseerd evenement 'Tussen Klooster, Kwetterie en Kerk'. De zusters stelden de deuren van het moederhuis aan de Oude Dijk open. Tijdens dit zonnige herfstweekend hebben maar liefst 500 buurtgenoten, zusters en andere gasten enorm genoten van ontmoeting, muziek en dans. Het waren twee zeer geslaage middagen. 

 Het Arthema Kwartet verzorgde in de monumentale kapel een prachtig strijkconcert. Met musici uit Nederland, Spanje Portugal en Noorwegen. 

  Zusters en buurtgenoten genoten van de serene dans bij de vijver in de kloostertuin, verzorgd door DANSLAB-productiegroep (Factorium Podiumkunsten). Choreografe Nele Vandeneede maakte de dans speciaal voor deze dag. De dans is geïnspireerd op het beeld van aartsengel Michaël dat in de tuin staat.

 In het ontmoetingscentrum trakteerden de zusters op koffie, thee en peperkoek. Het voor deze gelegenheid opgericht zusterkoor vertolkte op gezette tijden een nostalgisch lied over Tilburg en de Oude Dijk.

« Terug naar overzicht