Nieuws

Op donderdagmiddag 21 maart 2019 vond in Mater Misericordiae een informatiemiddag plaats over de tweede fase van de herontwikkeling Oude Dijk/Kloosterstraat 10. In een volle aula lichtte de heer Tjeerd de Kort van Van der Weegen Bouwgroep de plannen toe. 

Aan de hand van een...
De eerste uitgave van 2019 van het informatieblad ‘Zusters’ is zojuist verschenen. Hoewel het voorjaar in de lucht hangt, hebben we het in deze maart-editie graag nog even over warme truien en kleurrijke sjaals.
 
In deze uitgave praten we u onder meer bij over...

Op 9 maart jl. is afscheid genomen van de rode hijskraan. Sinds de plaatsing in december 2017 was hij een vertrouwd beeld in de nieuwbouw. Ondanks het onstuimige weer is het afbreken van de kraan naar wens verlopen.

 

Bekijk meer foto's van de bouw in het ...

We kijken terug op een mooi en gezellig bezoek van onze buren op zaterdagochtend 16 maart 2019. Het was een open, enthousiaste en geïnspireerde ontmoeting ‘rond de koffiepot’. 
 
Op 15 september 2018 ging een aantal zusters op bezoek bij de buren in de voormalige...

Het Generaal bestuur van onze congregatie brengt regelmatig een 'Briefing' uit. Met deze nieuwsbrief worden de zusters wereldwijd geïnformeerd over wat er leeft in de congregatie. De briefing van maart 2019 is zojuist verschenen.

U kunt deze briefing in pdf downloaden: ...

Iedere maand schrijft een van de leden van het Provinciaal bestuur een inspiratieblog. Deze maand schrijft Provinciale overste Zr. Marie Thérèse Brinkmann over de verbinding met de natuur. 

"Wie goed kijkt, ziet nieuw leven. In de kloostertuin zijn al allerlei bloemen...

Naast de ingang van het nieuwe verpleeghuis aan de Oude Dijk in Tilburg worden twee eerste stenen geplaatst. 
 
In de hal van woonzorgcentrum Mater Misericordiae hangt een ‘eerste steen’ aan de muur met de volgende tekst:
In het jaar dat de...
Op weg naar Pasen verzorgen de pastores enkele meditatievieringen, speciaal voor de 40 dagentijd. Hieronder delen wij een gebed uit een van die vieringen met u.
 
Goede God,
wij danken U voor deze kostbare tijd van bezinning;
dat wij,...
Op vrijdag 22 maart 2019 organiseren de Montfortanen (smm) en Luce/Centrum voor Religieuze Communicatie een studie- en inspiratiedag. Het thema is: 'Wie loopt er weg met Maria'. De dag duurt van 10 tot 17 uur en vindt plaats op het terrein van de Universiteit Tilburg. U bent van harte...
Koning Winter heeft zich laten zien en dat leverde mooie plaatjes op in de kloostertuin. Gelukkig was het van korte duur, waardoor de bouwactiviteiten in de kloostertuin geen vertraging hebben opgelopen.
 
Glazen verbindingsgang
...

Pagina's