Arm in Arm met Peerke

Op zaterdag 27 oktober, de verjaardag van Peerke Donders, opent burgemeester Theo Weterings van de gemeente Tilburg in het Peerke Donders Paviljoen de tentoonstelling ‘Arm in Arm met Peerke’. Deze expositie vertelt in woord en beeld het verhaal van armoede en armoedebestrijding in Tilburg sinds 1809. Van zondag 28 oktober t/m 21 april 2019 is de tentoonstelling te bekijken.
 
Met de expositie over armoede in Tilburg vanaf 1809 ‘Arm in Arm met Peerke’ vraagt Stichting Petrus Donders Tilburg aandacht voor armoede en armoedebestrijding in Tilburg en omgeving. De tentoonstelling in het Peerke Donders Paviljoen in Tilburg- Noord laat zien dat door de tijd heen armoede altijd op de loer ligt.
 
Neem zeep, sop en speelgoed mee
Tijdens de duur van de expositie is het Paviljoen ook inzamelpunt van de Zeep en Sop Plank, die zeep en wasmiddelen inzamelt. Daarnaast doet Peerke Donders mee met het Vierde Geschenk, een inzamelactie van speelgoed.
 
Openingstijden
De expositie is te bezoeken iedere woensdag en zondag tussen 13.00 en 17.00 uur, vanaf 28 oktober 2018 tot en met 21 april 2019.
 
Meer informatie
Lees meer op
 
« Terug naar overzicht