30 jaar Charter van Groningen

De leden van het OverlegOrgaan van de Zusters van Liefde hebben in hun vergadering stilgestaan bij 30 jaar 'Charter van Groningen'. In navolging van een estafette georganiseerd door de Stichting INLIA werd een kaars aangestoken als teken van verbondenheid en om het charter blijvend te ondersteunen.
 
Stichting INLIA is het Internationaal Netwerk van Lokale Initiatieven met Asielzoekers. Het is een netwerkorganisaties van en voor geloofsgemeenschappen die asielzoekers en vluchtelingen in nood helpen.

Charter van Groningen
De stichting is in 1988 opgericht als dienstverlenende organisatie voor kerken die het Charter van Groningen ondertekenden. Deze kerkgemeenschappen kozen daarmee partij voor vluchtelingen en asielzoekers in nood. 
 
 

 

« Terug naar overzicht