Nieuws

Het perenlaantje uit de kloostertuin van de Zusters van Liefde aan de Oude Dijk heeft een nieuwe plek gekregen. Bij activiteitenhuis 'De Tongerlose Hoef' in Tilburg zijn de oude perenbomen begonnen aan een tweede leven. Op woensdag 12 december 2018 is dit gevierd met alle betrokken partijen...

De 67e editie van ons kwartaalblad 'Zusters' ligt bij de drukker. Voor de Kerstmis wordt deze verstuurd naar de abonnees. Het jaar 2018 is bijna ten einde. Dankbaar nemen we in deze uitgave afscheid van dit oude jaar. We kijken ook liefdevol en vol vertrouwen uit naar wat 2019 zal brengen...

Na het bereiken van het hoogste punt van de nieuwbouw vorige maand zijn de bouwwerkzaamheden volop doorgegaan. Tijd voor een korte update hoe de nieuwbouw van 40 appartementen vordert en de (ver)bouw van een deel van het monumentale Moederhuis tot een verpleeghuisvoorziening. 

...

Iedere maand schrijven de leden van het Provinciaal bestuur, om beurten, een blog. Provinciale overste Zr. Marie-Thérèse Brinkmann schrijft voor december over de Adventstijd.

...

Op 29 november 2018 troffen zusters van de congregatie Franciscanessen uit Veghel en zusters van de congregatie van Zusters van Liefde bij het kunstwerk 'Founders' in Bernhoven, ziekenhuis voor de regio Uden. Het bezoek van de zusters is breed opgepakt in de lokale media en op diverse social...

Op zondag 25 november jl. genoten zusters, bewoners en medewerkers in de grote kapel van het Moederhuis van de voorstelling ‘Hart dat luistert’. Theaterkoor Carmina Ludens voerde deze voorstelling op ter gelegenheid van de 186e Stichtingsdag van de congregatie.
 
...
Het Provinciaal bestuur vindt het belangrijk dat medewerkers weten wie de Zusters van Liefde zijn en waar zij voor staan. Op 15 en 22 november jl. zijn daarom twee introductiemiddagen voor nieuwe medewerkers georganiseerd. In totaal 40 medewerkers kwamen die middagen samen in het...

Vandaag, 23 november 2018, is het 186 jaar geleden dat pastoor Joannes Zwijsen de congregatie Zusters van Liefde, Onze Lieve Vrouw, Moeder van Barmhartigheid, stichtte. Tijdens een feestelijke viering in de grote kapel in het Tilburgse Moederhuis werd stilgestaan bij deze 186e stichtingsdag...

Het provinciaal bestuur heeft een van de laatste bestuursvergaderingen geopend met het congregatiegebed. Het deed hen goed om dit gebed met elkaar te bidden. De tekst, opgesteld door Zr. Engelmundis Nijssen, spreekt nog steeds aan. Graag delen we de tekst van dit gebed met u. In andere...

Op woensdag 21 november jl. heeft de Commissie Missie Ontwikkeling Vrede (CMOV) een Fair Trade verkoop georganiseerd. Zusters en medewerkers namen een kijkje in de aula van Mater Misercicordiae. Op kleurrijke tafels waren diverse producten van de Wereldwinkel uitgestald. De kerstkaarten,...

Pagina's