1000 Stemmen zingen Oosterhuis

Op zondag 21 oktober a.s., om 14.30 uur, wordt in het Muziekgebouw te Eindhoven een samenzang georganiseerd ‘1000 Stemmen zingen Oosterhuis’. Het is een jubileumconcert ter gelegenheid van de 85e verjaardag van Huub Oosterhuis. Oosterhuis zal bij dit concert aanwezig zijn en het programma inleiden. Het concert is een initiatief  van o.a. Leerhuis & Liturgie Brabant in samenwerking met Ekklesia Amsterdam. Koorzangers worden uitgenodigd mee te doen. 
 
Huub Oosterhuis
Op 1 november 2018 wordt Huub Oosterhuis 85 jaar. Deze tekstdichter van meer dan zevenhonderd kerkliederen is een belangrijke liturgievernieuwer in ons taalgebied. Hij is de inspirator van de Ekklesia Amsterdam en van daaruit van talrijke andere liturgische gemeenschappen in Nederland, Vlaanderen en Duitsland.

Jubileumconcert
Op zondag 21 oktober vindt een groots jubileumconcert plaats voor hem. Koren van alle ecclesiae en gemeenschappen uit Nederland en Vlaanderen worden hiervoor uitgenodigd. 
 
Het lied van de Aarde 
Op uitdrukkelijke wens van Oosterhuis wordt 'Het lied van de Aarde' uitgevoerd. Dit is een compositie die hij samen met Tom Löwenthal in 1989 het licht deed zien, maar die nog altijd van deze tijd is. 
 
Meer informatie 
Nadere informatie vindt u op www.1000stemmen.nl. Hier kunt u zich ook aanmelden als koorzanger en/of toegangskaarten kopen. 
 

 

« Terug naar overzicht