‘Tussen Klooster, Kwetterie en Kerk’

Van 1 t/m 30 september 2018 organiseert Stichting Straat het evenement ‘Tussen Klooster, Kwetterie en Kerk’ in Tilburg. Ook de Nederlandse provincie neemt daaraan deel. Gedurende de hele maand zijn er, op gezette tijden, rondleidingen door het congregatiemuseum. Tijdens het slotweekend op 29 en 30 september 2018 stellen we onze tuin, grote kapel en ontmoetingscentrum open van 13.00- 17.00 u. U bent van harte welkom!
 
Stichting Straat organiseert culturele manifestaties over bijzondere Tilburgse straten en stadsgebieden. Met een gevarieerd programma wordt de historische ontwikkeling van zo’n omgeving belicht. Op die manier wil de stichting straat-, wijk- en stadsbewoners op een nieuwe manier laten kijken naar hun woon- en werkomgeving. 
 
‘Tussen Klooster, Kwetterie en Kerk’
Dit jaar organiseert de stichting van 1 t/m 30 september 2018 het evenement: ‘Tussen Klooster, Kwetterie en Kerk’. Dan laat de stichting haar licht schijnen op het gebied dat wordt begrensd door de Oude Dijk (klooster en stadspark), Varkensmarkt, Veestraat, Nieuwstraat en de zeeheldenbuurt in Tilburg. Gedurende de hele maand september worden diverse activiteiten in de wijk georganiseerd.

Programma 
Zo worden (op inschrijving) rondleidingen gegeven in het museum van de Zusters van Liefde op een aantal woensdagen en zondagen. Verder wordt een tijdelijke tentoonstelling met foto’s over het vroegere onderwijs aan de Oude Dijk aan de bouwsteigers bevestigd.
Er is een boek over de buurt geschreven, waaraan Zr. Netty Damen en Zr. Mathea Bouwman hun medewerking verleenden. Dit boek is tijdens het slotweekend op zaterdag 29 en zondag 30 september a.s. te koop. 
 
Bijzonder slotweekend
Op zaterdag 29 en zondag 30 september 2018 vindt het slotweekend plaats. Met dans, muziek, zang, theater en huiskamertoneel worden de geschiedenis van de wijk en de verhalen van bewoners op veelkleurige wijze verbeeld. De optredens zullen overal in de wijk plaatsvinden. Als Zusters van Liefde, stellen wij dit weekend van 13.00-17.00u onze ook deuren open.
 
Dans, muziek en ontmoeting
In de grote kapel en in de kloostertuin zijn dan optredens die verzorgd worden door Factorium Podiumkunsten en Fontys hogeschool voor de kunsten. De danseressen die het optreden in de tuin verzorgen zijn een aantal keren komen oefenen. Ook het strijkkwartet is druk aan het repeteren. In het weekend van 29 en 30 september staat de koffie klaar in de tuinkamer van het Ontmoetingscentrum. Daar kunt u ook nog luisteren naar een speciaal voor deze gelegenheid samengesteld ‘congregatiekoortje’ dat een lied over de Oude Dijk ten gehore brengt. 
 
Meer informatie is te vinden op www.stichtingstraat.nl.
 
« Terug naar overzicht