Nieuws

Op dinsdagochtend 6 november 2018 is de vlag gehesen in de kloostertuin achter woonzorgcentrum Mater Misericordiae. Met de vlag in top en een feestelijk samenzijn stonden de Zusters van Liefde die dag stil bij een bijzondere mijlpaal: het bereiken van het hoogste punt van de nieuwe,...

Op zaterdag 27 oktober, de verjaardag van Peerke Donders, opent burgemeester Theo Weterings van de gemeente Tilburg in het Peerke Donders Paviljoen de tentoonstelling ‘Arm in Arm met Peerke’. Deze expositie vertelt in woord en beeld het verhaal van armoede en armoedebestrijding in Tilburg...
Op zaterdag 17 november a.s. bent u van harte welkom op de najaarsbijeenkomst van de Regionale kring van Barmhartigheid – Tilburg. Gastspreker Tonja Mos zal spreken over het thema: De helende en bevrijdende kracht...
Wij, en velen met ons, genieten nog na van het evenement 'Tussen Klooster, Kwetterie en Kerk', georganiseerd door Stichting Straat Tilburg. Fotograaf Joep Eijkens blikt terug op het evenement. Ook van het strijkkwartet in de kapel, de dansers in de tuin en het zusterskoor in het...
De naam ‘Mater Misericordiae’ verhuist mee naar de nieuwe verpleeghuisvoorziening die momenteel wordt gebouwd in de kloostertuin aan de Oude Dijk. Ook het halfronde glas-in-lood raam uit de aula van het huidige woonzorgcentrum Mater Misericordiae verhuist mee. Het totaalbeeld van de nieuwe...
De leden van het OverlegOrgaan van de Zusters van Liefde hebben in hun vergadering stilgestaan bij 30 jaar 'Charter van Groningen'. In navolging van een estafette georganiseerd door de Stichting INLIA werd een kaars aangestoken als teken van verbondenheid en om het charter blijvend te...

Iedere maand schrijven de leden van het provinciaal, om beurten, een blog. Provinciaal bestuurslid Zr. Mariëtte Kinker schrijft voor oktober over het boek 'Vitamine P, de kracht van positief leiderschap in eenvoud'. Dit is geschreven door Chiel van der Linden. De schrijver biedt een methode...

De 66e editie van ons kwartaalblad 'Zusters' komt deze week van de drukker. Voor deze najaarseditie hebben we weer een keuze gemaakt uit de vele onderwerpen die leven in de Nederlandse Provincie.
 
Marion Wolters, voormalig coördinatrice in Angeli Custodes, blikt...