Theatervoorstelling ‘De OmZieners’

Pater Poels is 50 jaar actief in Tilburg. Daar hoort een diepe buiging bij en een evenement. Daarom nodigt Stichting Broodnodig Pater Poels Tilburg eenieder uit voor de theatervoorstelling 'De OmZieners'. Deze vindt plaats op vrijdag 21 of zaterdag 22 september a.s. in theater De Nieuwe Vorst in Tilburg. De voorstelling is daarna ook in andere plaatsen te zien.
 
'De OmZieners' is gemaakt door de Joseph Wresinski Cultuur Stichting. Dit is een multicultureel theatercollectief van professionele theatermakers en mensen die in armoede leven. Het stuk wordt door het hele land gespeeld en richt zich op een breed publiek. 
 
De kwetsbaarheid van armoede
De voorstelling is geïnspireerd op de kwetsbaarheid die armoede met zich meebrengt op elk levensterrein; werk, gezondheid, scholing, huisvesting etc. Ervaringsdeskundigen brengen die kwetsbaarheid indringend en humoristisch voor het voetlicht. 
 
Praktische informatie
Speeldata: vrijdag 21 september 2018, 20u en zaterdag 22 september 2018 om 14.30u.
Locatie: Theater De Nieuwe Vorst, Willem II straat 29, Tilburg 
De toegang is gratis, een vrijblijvende bijdrage mag.
 
Speellijst 
Zie voor andere locaties in den lande: Speellijst 'De Omzieners' 
 
Joseph Wresinski en ATD Vierde Wereld
Joseph Wresinski, naar wie het theatercollectief is vernoemd, was een Franse priester en oprichter van de beweging ATD Vierde Wereld. Die beweging zet zich in tegen armoede en uitsluiting.  
 
Bekijk een filmpje over Joseph Wresinski
« Terug naar overzicht