Rondleidingen congregatiemuseum

Achter de lange kloostergevel aan de Oude Dijk bevindt zich het congregatiemuseum. Tijdens het evenement 'Tussen klooster, Kwetterie en kerk', in de maand september, stellen wij het museum extra open voor alle belangstellenden. U bent van harte welkom!
 
In ons moederhuis aan de Tilburgse Oude Dijk zijn in de afgelopen 185 jaar vele jonge vrouwen opgeleid en de wereld ingestuurd als Zusters van Liefde om zich in te zetten voor de Ander. 
 
Op een groot aantal plaatsen in Nederland hebben zusters scholen en ziekenhuizen opgericht, en zorgden zij voor weeskinderen, bejaarden en gehandicapten. Ook buiten Nederland waren, en zijn nog steeds, zusters actief in onderwijs en gezondheidszorg, o.a. in Indonesie, de Filippijnen en Brazilie.
 
Congregatiemuseum
Het Congregatiemuseum is ingericht in een voormalige kapel. Tijdens rondleidingen krijgt u een goed beeld van het leven en de vele werken van de zusters, en van de historie van de congregatie. Na het museumbezoek is er gelegenheid om samen een kopje koffie of thee te drinken.
 
Extra rondleidingen in september
In de maand september nemen wij deel aan het evenement Tussen klooster, Kwetterie en kerk, georganiseerd door Stichting Straat. Hiertoe stellen wij gedurende maand september ons congregatiemuseum speciaal open voor alle belangstellenden. U bent van harte welkom!
 
Praktische informatie
Data: 5, 9, 12, 16, 23 en 26 september 2018
Aanvangstijd: 14.00 uur. (De rondleiding duurt ca. 1½ uur)
Ingang: Oude Dijk 1
Deelname is gratis!
 
Vooraf aanmelden
Voor het museumbezoek dient u zich vooraf aan te melden. Dit kan uiterlijk t/m 31 augustus. Per groep kunnen maximaal 15 personen deelnemen. 
Aanmelden via: tel. 013-5433196 of e-mail provincialaat@scmm-tilburg.nl
 
« Terug naar overzicht