Rondleiding door de bouw

Op maandagmiddag 9 juli 2018 hebben zusters in drie groepen een rondleiding gekregen door de bouw in de Tilburgse kloostertuin. Architect Tithia Adema liet de zusters renovatie en uitbreiding zien van het monumentale voormalige ontmoetingscentrum aan de Oude Dijk. Hier worden ruimtes voor verpleegzorg gebouwd. Opzichter Frank van de Kemenade leidde de groepjes rond in de nieuwbouw appartementen.

Zusters waren onder de indruk van het vele werk dat er verricht wordt. Dagelijks zijn er zo'n 30 tot 35 mensen aan het werk op de bouwplaats. Het was voor het eerst dat zij een kijkje konden nemen in de gebouwen.

Goed beeld van de nieuwe woningen
"Wat een ruimte en licht," was een veelgehoorde reactie. Zusters vonden het erg leuk om nu echt te kunnen rondlopen in de ruimtes. "Zo krijg je een beter beeld bij de nieuwe woningen dan het bekijken van de bouwtekeningen."

Tijdens de bouwvak zal het werk tijdelijk stilliggen. Daarna wordt er weer flink doorgewerkt. In een later stadium zal er zeker nog eens een rondleiding worden georganiseerd.

 

« Terug naar overzicht