Nieuws

Op zaterdag 15 september jl. waren 15 zusters op bezoek bij de buren: de tijdelijke bewoners van de voormalige Jozefmavo in Tilburg. Het was een voor bewoners en zusters geïnspireerde en inspirerende middag.
 
Na een hartelijke ontvangst in de vroegere conciërge...
De 66e editie van ons kwartaalblad 'Zusters' komt deze week van de drukker. Voor deze najaarseditie hebben we weer een keuze gemaakt uit de vele onderwerpen die leven in de Nederlandse Provincie.
 
Marion Wolters, voormalig coördinatrice in Angeli Custodes, blikt...

T/m 30 september a.s. is aan de Tilburgse Oude Dijk de onderwijstentoonstelling van Stichting Straat en Stadsmuseum Tilburg te zien. Een logische plaats, want aan de Oude Dijk waren vroeger vele scholen en opleidingen te vinden, zoals een kweekschool, lyceum, basisschool, kleuterschool,...

Op zondag 21 oktober a.s., om 14.30 uur, wordt in het Muziekgebouw te Eindhoven een samenzang georganiseerd ‘1000 Stemmen zingen Oosterhuis’. Het is een jubileumconcert ter gelegenheid van de 85e verjaardag van Huub Oosterhuis. Oosterhuis zal bij dit concert aanwezig zijn en het programma...
Van 1 t/m 30 september 2018 organiseert Stichting Straat het evenement ‘Tussen Klooster, Kwetterie en Kerk’ in Tilburg. Ook de Nederlandse provincie neemt daaraan deel. Gedurende de hele maand zijn er, op gezette tijden, rondleidingen door het congregatiemuseum. Tijdens het slotweekend op...

Vanuit Arnhem stuurt coördinatrice Gerrie van Hoven een zomerse groet namens de zusters van Insula Dei. Ze blikt terug op de warme zomer 2018. "We hebben regelmatig verkoeling gezocht, met ijsjes, watermeloen, kersen en drinken. We vierden samen een verjaardag, bezochten de zomerdag en...

Achter de lange kloostergevel aan de Oude Dijk bevindt zich het congregatiemuseum. Tijdens het evenement 'Tussen klooster, Kwetterie en kerk', in de maand september, stellen wij het museum extra open voor alle belangstellenden. U bent van harte welkom!
 
In ons...

Iedere maand laten de zusters van het provinciaal bestuur hun gedachten gaan over een onderwerp dat hen bezighoudt. Voor de maand september 2018 schrijft Zr. Marie-Thérèse Brinkmann, provinciale overste, over 'Aandacht geven'. 

Alvast een fragment:

"We maken deel uit van...

Namens de Zusters van Liefde is een brief gestuurd aan staatssecretaris Harbers van Justitie en Veiligheid. Dit om onze zorg en ongerustheid uit te spreken over de uitzetting van Lili en Howick naar Armenië. Na de eerdere teleurstellende uitspraak dat uitzetting niet kon worden tegengehouden...

Ieder jaar organiseert PAX de Nationale Vredesweek. In het hele land worden honderden activiteiten georganiseerd: van filmavonden tot festivals, van vieringen tot debatten. De Vredesweek 2018 vindt plaats van 15 – 23 september 2018. Het thema is dit jaar ‘Generaties voor vrede’. ...

Pagina's