Nieuws

Wij, en velen met ons, genieten nog na van het evenement 'Tussen Klooster, Kwetterie en Kerk', georganiseerd door Stichting Straat Tilburg. Fotograaf Joep Eijkens blikt terug op het evenement. Ook van het strijkkwartet in de kapel, de dansers in de tuin en het zusterskoor in het...

Op 21 september 2018 was er weer een inloopmiddag in 'Bouwstenen' in woonzorgcentrum Mater Misericordiae. Veel zusters kwamen een kijkje nemen in de informatieruimte, die speciaal voor de herontwikkeling is ingericht.

Zusters konden de proefopstelling van de badkamer van het...

Op zondag 21 oktober a.s., om 14.30 uur, wordt in het Muziekgebouw te Eindhoven een samenzang georganiseerd ‘1000 Stemmen zingen Oosterhuis’. Het is een jubileumconcert ter gelegenheid van de 85e verjaardag van Huub Oosterhuis. Oosterhuis zal bij dit concert aanwezig zijn en het programma...
De naam ‘Mater Misericordiae’ verhuist mee naar de nieuwe verpleeghuisvoorziening die momenteel wordt gebouwd in de kloostertuin aan de Oude Dijk. Ook het halfronde glas-in-lood raam uit de aula van het huidige woonzorgcentrum Mater Misericordiae verhuist mee. Het totaalbeeld van de nieuwe...
De leden van het OverlegOrgaan van de Zusters van Liefde hebben in hun vergadering stilgestaan bij 30 jaar 'Charter van Groningen'. In navolging van een estafette georganiseerd door de Stichting INLIA werd een kaars aangestoken als teken van verbondenheid en om het charter blijvend te...

Iedere maand schrijven de leden van het provinciaal, om beurten, een blog. Provinciaal bestuurslid Zr. Mariëtte Kinker schrijft voor oktober over het boek 'Vitamine P, de kracht van positief leiderschap in eenvoud'. Dit is geschreven door Chiel van der Linden. De schrijver biedt een methode...

Op zaterdag 27 oktober, de verjaardag van Peerke Donders, opent burgemeester Theo Weterings van de gemeente Tilburg in het Peerke Donders Paviljoen de tentoonstelling ‘Arm in Arm met Peerke’. Deze expositie vertelt in woord en beeld het verhaal van armoede en armoedebestrijding in Tilburg...
Van vrijdag 2 t/m zondag 11 november 2018 vindt de landelijke Week van de Dialoog plaats. Het thema dit jaar is ‘ELKAAR ZIEN’. Het doel van de dialogen is om verbindingen tot stand te brengen tussen mensen die elkaar anders mogelijk niet zo snel ontmoeten. Door heel Nederland kunt ook u...

Afgelopen weekend vond het slotweekend plaats van het door Stichting Straat georganiseerd evenement 'Tussen Klooster, Kwetterie en Kerk'. De zusters stelden de deuren van het moederhuis aan de Oude Dijk open. Tijdens dit zonnige herfstweekend hebben maar liefst 500 buurtgenoten, zusters en...

Op woensdag 19 september 2018 maakten medewerkers en zusters-vrijwilligers van het provincialaat hun jaarlijkse personeelsuitje. Dit keer gingen zij op bezoek bij de zusters Norbertinessen van priorij Sint Catharinadal in Oosterhout. De zusters van Catharinadal zijn de laatste tijd...

Pagina's