Nieuws

Op donderdag 19 september 2019 zijn de nieuwe gebouwen aan de Oude Dijk 5 en 7 officieel geopend. Onder luid applaus van zusters, medewerkers en genodigden ging de vlag in top. Het nieuwe verpleeghuis en appartementencomplex voor zorgbehoevende zusters zijn na de opening ingezegend. Het...

Het Generaal Bestuur van de congregatie geeft iedere maand een nieuwsbrief uit. Via deze 'Briefing' worden de zusters wereldwijd geïnformeerd. De briefing van augustus 2019 gaat voornamelijk over de onlangs gehouden ICC in Chicago. De ICC is een internationale bijeenkomst waar diverse delen...

Iedere maand schrijft een van de drie bestuursleden van onze Nederlande provincie een blog. In de maand september reflecteert Zr. Marie-Thérèse Brinkmann over stenen en gebouwen. Een passend thema bij de vele (ver)bouwactiviteiten in en om het Moederhuis in Tilburg.

"Onlangs...

Iedereen kan iets voor vrede doen! Met die gedachte organiseert PAX ieder jaar de nationale Vredesweek. Dit jaar wordt de Vredesweek georganiseerd van 21 t/m 29 september. Het thema van de Vredesweek 2019 luidt: ’Vrede verbindt over grenzen’. De zusters van de CMOV hebben een vredesviering...

Hebt u een fiets, maar gebruikt u deze niet meer? Dan is de Stichting Leergeld Tilburg daar heel blij mee. De fiets wordt zo nodig opgeknapt en beschikbaar gesteld aan kinderen die naar school moeten fietsen.
 
Stichting Leergeld...
Op maandag 19 augustus 2019 is de vernieuwde Tuinkamer in het Moederhuis in Tilburg officieel in gebruik genomen. Vanuit het nieuwe appartementencomplex en vanuit het nieuwe verpleeghuis kwamen zusters op de koffie. Ook veel zusters die in de oudbouw van Mater wonen kwamen naar de...
Op zaterdag 12 oktober 2019 begint het nieuwe seizoen van het Bezield Verband Zusters van Liefde. Het hoofdthema voor seizoen 2019-2020 luidt: 'In goed gezelschap'. In vijf bijeenkomsten gaat de groep dieper in op het hoofdthema. Je bent van harte welkom deel te nemen aan een of meer...

Van zondag 25 augustus t/m zondag 20 oktober 2019 is er in het Peerke Donders Paviljoen te Tilburg een expositie over het toen en nu van de Fraters van Tilburg (Fraters CMM). De expositie ‘Missie van Barmhartigheid’ is opgezet ter gelegenheid van het 175-jarig bestaan van de congregatie. in...

Ons informatieblad 'Zusters' is zojuist verschenen. In deze zomeruitgave staat de verhuizing van de zusters in Tilburg centraal. Verhuizen betekent een grote verandering. Verhuizen is afscheid nemen en loslaten, laten de artikelen zien.
 
Verhuizen is ook ruimte...