Meimaand!

3 mei 2018 - De meimaand is begonnen. Het is overweldigend om al die groei en bloei om ons heen te zien, ook in onze eigen tuinen. De dagen worden langer en de zon laat zich steeds meer zien. Deze maand staat ook bekend als de Mariamaand, en binnen onze congregatie is mei een echte feestmaand.
 
In de Middeleeuwen ontstond in Italië het gebruik om de maand mei toe te wijden aan Maria. Maria blijft voor velen een groot toevluchtsoord. Dit wordt duidelijk tijdens het bezoeken van Maria-kapelletjes wereldwijd. In diverse parochiekerken is ook een Maria-kapelletje, waar velen, voor of na de Eucharistieviering, een lichtje bij Maria aansteken.
 
Warmte en dankbaarheid
In al die kapelletjes is er veel verlangen in stil geloof, veel hoop in stil verdriet, veel liefde in stille eenzaamheid, veel gebed in stille onmacht en heel veel dankbaarheid.
Maria brengt blijkbaar meer geloof, meer warmte 
en meer liefde in onze soms zo koude wereld.
 
Feestmaand
In onze Nederlandse provincie vieren wij deze meimaand de kloosterjubilea van 36 zusters, die vieren, dat zij 50-60-70-75 of 80 jaar lid van onze Congregatie zijn. Op 2, 9 en 16 mei zetten wij hen in de bloemetjes.
Laten we samen genieten van deze bijzondere meimaand!
 
Zr. Mariëtte Kinker scmm,
Lid Provinciaal bestuur