Magazine Zusters

De Nederlandse Provincie van de Zusters van Liefde geeft vier maar per jaar het magazine ZUSTERS uit. Het is een magazine vol inspiratie en informatie over de zusters, hun charisma, hun levenswerk, hun maatschappelijke betrokkenheid. ZUSTERS is ook in gesproken vorm beschikbaar. U kunt zich hier gratis abonneren op het blad ZUSTERS. 

Neem alvast een voorproefje: 

Het maartnummer van Zusters is uit

Lees in dit nummer de belevenissen van zr. Camilla in Zimbabwe, waar zij meer dan 30 jaar woonde en werkte. Lees over de rol van de kloostertuin in het leven van de zusters en degenen die hem onderhouden.  Zr. Cecile vertelt over haar hobby en mantelzorger Daniela over haar tocht Santiago de Compostella en wat haar ervaringen zijn.

U leest meer over de Vincentiaanse familie, over de oprichting door de zusters in 1926 van het Theresialyceum in Tilburg en over hoe eigentijds duurzaam leven meewerken met God betekent.

U leest niets over het coronavirus en hoe dit virus momenteel ook op de zusters een uiterst zware wissel trekt en diepe sporen van verlies achterlaat. Het virus had ons ten tijde van het drukken van dit maartnummer nog niet in de greep.

Hopelijk biedt het lezen van dit maartnummer aan iedereen in deze plotseling bizarre tijd, toch een moment van afleiding, misschien een glimlach, een mooie herinnering en draagt ook het blad bij aan de onderlinge verbondenheid en saamhorigheid. Juist nu.

Veel leesplezier.