Lentemaand – meimaand – Mariamaand

Mei 2019 - In de lente zien we het nieuwe leven in onze tuin, in de parken en de bossen om ons heen. Alles leek zo doods en vergaan, maar niets is minder waar. In de natuur gaat de voorjaarsbloei over in de zomerpracht. 
 
De meimaand is ook de maand van Maria, de maand waarin wij naar Maria kijken als belofte van een nieuwe lente en van nieuw leven. Door haar zoon werd Maria op een uitzonderlijke wijze geraakt door Gods liefde. Vanuit die ervaring in haar eigen leven wist zij zich aangesproken door God om mee te werken aan het heil en welzijn van alle mensen.
 
Maria was zich bewust van haar bijzondere band met God: al tijdens haar verloving hoorde ze dat ze uitverkoren was om de moeder van de Messias te worden en dat haar zoon een zichtbaar teken van de liefdevolle God zou zijn. 
 
Onvoorwaardelijke liefde
Haar bescheidenheid en haar onvoorwaardelijke liefde voor haar zoon maakten haar tot een icoon, een veilige haven, waar iedereen die zich tot haar wendt rust, kracht en bemoediging kan vinden. 
 
'Ja' zeggen
Maria was bij uitstek de vrouw die dienend ‘ja’ heeft gezegd. Ze was een dienstbare vrouw, in alle omstandigheden van het leven.
 
In een boek las ik deze regels: 
 
Bidden met Maria is niet blijven staren in de vuurglans,
maar de vlam uitdragen naar haarden waar ze is uitgedoofd,
koude handen in de jouwe nemen en ze verwarmen,
mensen binnenhalen bij de haard van Gods liefdesvuur. 
 
In deze maand en in alle andere maanden wens ik u van harte nieuw leven toe. Dat uw thuis een veilige haven mag zijn.
 
Ook wens ik u allen warme lentezon toe, warme handen en een warm hart. 
 
Zr. Celine Welten,
Lid Provinciaal bestuur