Informatieblad

De Nederlandse Provincie van de Zusters van Liefde geeft het informatieblad ZUSTERS uit. Het is een blad voor en door zusters, met als doel elkaar te informeren en te inspireren. Het blad verschijnt vier keer per jaar. ZUSTERS is ook in gesproken vorm beschikbaar. 

U kunt zich gratis abonneren op het blad ZUSTERS.

Neem alvast een voorproefje: 
Download en lees de volgende artikelen (in pdf):
 

'Zusters' nr. 68, maart 2019

Hoewel het voorjaar in de lucht hangt, hebben we het in deze maart-editie graag nog even over warme truien en kleurrijke sjaals.

De zusters van de Commissie Missie, Ontwikkeling & Vrede nemen besteden iedere vergadering bewust aandacht aan goed nieuws. Zo tipten ze elkaar en hun medezusters op Warmetruiendag, een landelijk initiatief om energie te besparen. Ook volgden ze het kerkasiel in de Haagse Bethelkerk op de voet.
 
Zr. Elizia en Stichting Rena
Eind vorig jaar werd een groot aantal wintersjaals verkocht in woonzorgcentrum Mater Misericordiae. De opbrengst is overgemaakt naar Stichting Rena. De 91-jarige Zr. Elizia Engelen vertelt meer over deze stichting die zich inzet voor kinderen met een hazenlip of open ruggetje.
 
Vrijwilligers zijn goud waard
Ander goed nieuws: vrijwilligster Toos van Ganzewinkel vierde haar koperen jubileum. Voor zusters en medewerkers in Mater Misericordiae is zij goud waard. 
 
Herbestemming
De herontwikkeling van de Oude Dijk en Mater Misericordiae houdt de gemoederen bezig. Vanwege de (ver)bouwactiviteiten is de zolder van het Moederhuis opgeruimd. Het was een heel avontuur om een nieuwe bestemming te vinden voor de vele liturgische voorwerpen die er in opslag lagen.
Ook het roemruchte perenlaantje uit de kloostertuin heeft een nieuwe bestemming gekregen. De cliënten van zorgorganisatie Amarant en hun buurtgenoten kunnen nu genieten van dit mooie laantje en er de vruchten van plukken.
 
Stiltecentrum
De (ver)bouw van het intramurale verpleeghuis en het appartementencomplex in de kloostertuin vordert nu snel. Als alles volgens plan verloopt, zullen half mei 60 zusters verhuizen naar hun nieuwe woonruimte. In dit blad geven we u alvast een voorproefje hoe het stiltecentrum eruit komt te zien.
 
Zusters geëerd met kunstwerk
In ziekenhuis Bernhoven in Uden zijn de Zusters van Liefde en Zusters Franciscanessen uit Veghel geëerd met een kunstwerk. Het maakt zichtbaar dat beide congregaties het fundament vormen van de hedendaagse zorg die Bernhoven nastreeft. “Wonderlijk genoeg zien we vanuit onze tradities ook nieuwe initiatieven ontstaan,” ziet ook Ben Verberne msc. In zijn verhaal over aandachtig leven nodigt hij ons uit te accepteren wat er niet meer is, vraagt ons minder eisend in het leven te staan en ons te openen voor wat mogelijk is.