Informatieblad

De Nederlandse Provincie van de Zusters van Liefde geeft het informatieblad ZUSTERS uit. Het is een blad voor en door zusters, met als doel elkaar te informeren en te inspireren. Het blad verschijnt vier keer per jaar. ZUSTERS is ook in gesproken vorm beschikbaar. 

U kunt zich gratis abonneren op het blad ZUSTERS.

Neem alvast een voorproefje: 

'Zusters' nr. 70, september 2019

In deze uitgave neemt Zr. Lidwine Egelmeers ons mee naar Duitsland, waar ze 10 jaar lang heeft gewoond en gewerkt. Niet veel mensen weten dat de congregatie van 1961-1995 in Duitsland actief is geweest. En dat is jammer, want de zusters hebben er is mooi werk gedaan. In het artikel over Zr. Leoni Ides duiken we nog verder in de geschiedenis. Zr. Leonie werd de Moeder van de Oblaten genoemd. In deze uitgave ontdekt u waarom.
 
Begin juli 2019 zijn 24 zusters van Mater Misericordiae verhuisd naar het nieuwe verpleeghuis aan de Tilburgse kloostertuin. We doen in woord en beeld verslag van beide verhuisdagen. Tijdens die dagen stond de ochtendviering in het teken van de verhuizing. In de rubriek ‘Ons Charisma’ geeft pastor Anita van Steyn een impressie van de verhuisviering van 3 juli 2019. 
 
Verhuizen
Ook in Raalte wordt verhuisd en verbouwd. De Zusters van Liefde die in woonzorgcentrum Angeli Custodes wonen zijn allen boven de 90 jaar. In oktober zullen zij tijdelijk verhuizen naar appartementen in woonzorgcentrum Stevenskamp in Heeten. 
 
Stadsverlichting
De zusters in het Arnhemse hoeven gelukkig niet te verhuizen. In Insula Dei kunnen ze genieten van een stiltemeditatie. Deze zogeheten Stadsverlichting vindt eens in de maand plaats in de kapel. 
 
Examenconcert
In de grote kapel aan de Oude Dijk genoten zusters en medewerkers op 27 juni jl. van een prachtig concert. Twee studenten van Fontys Hogeschool van de Kunsten brachten vol overgave zeven cantates ten gehore.
 
Genieten
Geniet van de kristallen stilte op de achterzijde van dit blad. En geniet van de mooie kleuren van het najaar.