Bezield verband

Bezield verband Zusters van Liefde organiseert bijeenkomsten voor mensen die geïnteresseerd zijn in de spiritualiteit van de Zusters van Liefde. De bijeenkomsten staan in het teken van het charisma van de Congregatie: barmhartigheid, eenvoud en godsvertrouwen en daaruit voortvloeiend gastvrijheid en gemeenschap zijn. De bespreking van de thema's gebeurt aan de hand van de Bijbel en persoonlijke ervaringen. Er is veel aandacht voor het delen met elkaar en samen vieren.

Bijeenkomsten
De bijeenkomsten vinden plaats op zaterdagochtenden in het Generalaat, Hinthamerstraat 164, 5211 MV te ’s-Hertogenbosch. Deze staan open voor nieuwe belangstellenden. Gemiddeld zijn zo'n 40 mensen aanwezig. 
 
Je bent van harte welkom vanaf 9.30 uur voor een kopje koffie. De bijeenkomsten beginnen om 10.00 uur. Rond 13.00 uur sluiten we af met een gezamenlijke lunch. We vragen een bijdrage van € 5,- per bijeenkomst of € 25,- voor het hele seizoen.
 
Seizoen 2018 / 2019
'Aandachtig leven'. Zie ik de ander staan? Wie is die ander die jou ik maakt? Dit thema en deze vragen staan centraal in het komende seizoen.
 
Aandachtig leven is niet alleen luisteren naar de ander. Het is ook doen!  Het is daarom belangrijk dat we een vertaling zoeken in onszelf en in de actualiteit. We hebben gezocht naar aansprekende figuren uit de Bijbel, uit de christelijke overlevering en uit de (hedendaagse) geschiedenis. Allemaal mensen die ons tot voorbeeld kunnen zijn.
 
In seizoen 2018/2019 komen we op de volgende zaterdagen bijeen: 
  • 13 oktober 2018: Gehoor geven aan. Inspiratie: Abraham - Christoffel
  • 24 november 2018: Doe-dag
  • 2 februari 2019: Eenvoud – soberheid. Inspiratie: Franciscus en Clara
  • 23 maart 2019: Verzoening. Inspiratie: Nelson Mandela
  • 25 mei 2019: Hoop en vertrouwen. Inspiratie: Etty Hillesum
Laat u inspireren!
Voor en tijdens iedere bijeenkomst reiken we inspiratiemomenten aan. U kunt ze teruglezen op deze website: Laat u inspireren!
 
Meer informatie en aanmelden
Voor nadere informatie en aanmelden kunt u contact opnemen met mevrouw Karien Janssen: janssen@sistersofcharity.nl