Beeldenmuseum van Zr. Jesualda Kwanten

BEZICHTIGING VAN DE BEELDENCOLLECTIE VAN ZR. JESUALDA KWANTEN IS I.V.M. HET CORONAVIRUS TOT NADER ORDER NIET MOGELIJK. DANK VOOR UW BEGRIP. 

 

Ons Moederhuis aan de Oude Dijk in Tilburg biedt onderdak aan een prachtig beeldenmuseum. In de voormalige Novicenkapel kunt u tekeningen en beeldhouwwerken van Zr. Jesualda Kwanten (1901-2001) bewonderen. Ook de kapel zelf, die in 2003 geheel gerenoveerd is, is de moeite van een bezoek meer dan waard. 

Zr. Jesualda Kwanten

Na haar werkzame leven als docent tekenen en kunstgeschiedenis aan de middelbare meisjesschool in Amsterdam, volgde Zr. Jesualda de beeldhouwklas aan de Amsterdamse Rijksacademie. In 1966 was zij een erkend beeldhouwster. Zr. Jesualda kreeg met name bekendheid met haar bronsbeelden en bronzen koppen. Zo maakte ze onder meer bronzen beelden van koningin Beatrix en koningin Juliana. Ook vereeuwigde ze acteurs als Toon Hermans en Mary Dresselhuys. 

Wilt u het museum bezoeken? 

Vanwege de renovatie van het moederhuis is het tijdelijk niet mogelijk om het museum te bezoeken.

Zodra de bouwwerkzaamheden zijn afgerond, leidt een van de zusters u graag rond. U kunt dan een afspraak maken via het secretariaat van het Provincialaat:
T 013 - 543 31 96 
provincialaat@scmm-tilburg.nl

Publicaties

Artikelen

Boek

Ook is er een boek over het werk van Zr. Jesualda, met daarin fraaie foto's van een groot aantal beelden van haar hand.

Werk van Jesualda, 1982-1989
met een voorwoord van A. Viruly.
Tilburg, 1982