Verder lezen

Op een aantal bezinningskaarten wordt doorverwezen naar aanvullende informatie, zoals liederen, teksten, afbeeldingen, foto’s filmpjes en gebeden. Deze materialen kunt u hieronder bekijken, lezen en inzien.

Verder lezen en kijken 

Voor wie gelukkig wil worden van barmhartigheid hebben we een serie filmpjes voor verzameld. Bekijk de filmpjes op Youtube.

Bezinningskaart 7, november 2016: 'Barmhartigheid verbindt ons met God'

  • Gesprek met dhr. Ben Tiggelaar: Hoe word je een dienend leider? Bron: NCRV, De Verwondering 2016. Bekijk deze uitzending via YouTube: Hoe word je een dienend leider?

Bezinningskaart 6, oktober 2016: 'Barmhartigheid verbindt ons met onszelf'

Henri Nouwen heeft in 2011 drie overwegingen gehouden over het thema: Het leven van de geliefde. Deze zijn vastgelegd op film en via Youtube te bekijken. Ga hiervoor naar:

Bezinningskaart 4, augustus 2016: 'Barmhartigheid verbindt ons in leeftijdsfasen'

Bezinningskaart 3, juli 2016: 'Barmhartigheid verbindt ons wereldwijd'

  • Interview met Zr. Dymphna Vanwesenbeeck 

"In de verdeelde wereld van vandaag kunnen wij als internationale religieuze gemeenschap een duidelijke boodschap uitdragem van solidariteit en eenheid," aldus Zr. Dymphna.

Meer weten? Lees dan het artikel De vlam brandende houden (pdf)

  • Suggesties voor een gebedsdienst

Bekijk de Suggesties voor een gebedsdienst (pdf)

 
Bezinningskaart 2, juni 2016: 'Barmhartigheid verbindt ons in geloof'
  • Paus verbindt de wereldgodsdiensten in liefde
11 jan 2016: Het Catholic News Agency bericht dat paus Franciscus zijn allereerste videoboodschap met zijn maandelijkse gebedsoproep heeft gepubliceerd. Daarin stelde hij dat "velen verschillend denken en voelen over God, hem op verschillende manieren zoeken of ontmoeten. In deze menigte, deze soorten religies, hebben we voor iedereen slechts één zekerheid: we zijn allemaal kinderen van God."
In de video komen tevens een boeddhist, een Joodse rabbi, een priester en een islamitische leider aan het woord, die allen deze God met hun eigen titels aanspreken: Boeddha, G*d, Jezus Christus en Allah.
 
Nieuwsgierig? Bekijk de videoboodschap op Youtube
 
  • Maria in de Islam
Drie mooie artikelen over de rol van Maria in de Koran kunt u vinden op www.verkenislam.nl