‘Tussen Klooster, Kwetterie en Kerk’

Van 1 t/m 30 september 2018 organiseert Stichting Straat het evenement ‘Tussen Klooster, Kwetterie en Kerk’ in Tilburg. Ook de Nederlandse provincie neemt daaraan deel. Gedurende de hele maand zijn er, op gezette tijden, rondleidingen door het congregatiemuseum. Tijdens het slotweekend op 29 en 30 september 2018 stellen we onze tuin, grote kapel en ontmoetingscentrum open van 13.00- 17.00 u. U bent van harte welkom!
 
Stichting Straat organiseert culturele manifestaties over bijzondere Tilburgse straten en stadsgebieden. Met een gevarieerd programma wordt de historische ontwikkeling van zo’n omgeving belicht. Op die manier wil de stichting straat-, wijk- en stadsbewoners op een nieuwe manier laten kijken naar hun woon- en werkomgeving. 
 
‘Tussen Klooster, Kwetterie en Kerk’
Dit jaar organiseert de stichting van 1 t/m 30 september 2018 het evenement: ‘Tussen Klooster, Kwetterie en Kerk’. Dan laat de stichting haar licht schijnen op het gebied dat wordt begrensd door de Oude Dijk (klooster en stadspark), Varkensmarkt, Veestraat, Nieuwstraat en de zeeheldenbuurt in Tilburg.
 
Programma 
Gedurende de hele maand september worden diverse activiteiten in de wijk georganiseerd. Er verschijnt o.a. een boek over de buurt en er wordt een tijdelijk buurtmuseum ingericht. Zusters van Liefde zijn hiervoor geinterviewd. Hun verhaal is in het boek terug te vinden.
 
Bijzonder slotweekend
Op zaterdag 29 en zondag 30 september 2018 vindt een slotweekend plaats. Met dans, muziek, zang, theater en huiskamertoneel worden de geschiedenis van de wijk en de verhalen van bewoners op veelkleurige wijze verbeeld. De optredens zullen overal in de wijk plaatsvinden.
 
Als Zusters van Liefde, stellen wij dit weekend van 13.00-17.00u onze mooie kloostertuin, grote kapel en ontmoetingscentrum aan de Oude Dijk, Tilburg open. U kunt dan genieten van muziek, dans en mooie ontmoetingen. U bent van harte welkom!
 
Meer informatie is te vinden op www.stichtingstraat.nl.
 
« Terug naar overzicht