Vincentiaanse pelgrimsgangers in Mater

Van 27 mei t/m 20 juni 2018 hebben 5 zusters scmm en 15 fraters cmm de Vincentiaanse pelgrimstocht gemaakt. Op maandag 18 juni 2018 waren de 5 zusters van liefde op de koffie bij hun Nederlandse medezusters in woonzorgcentrum Mater Misericordiae in Tilburg. Het was een feestelijke ontmoeting en uitwissleing van ervaringen.
 
Tijdens de Vincentiaanse pelgrimstocht treden zusters en fraters in de voetsporen van Mgr. Zwijsen en St. Vincent de Paul. De tocht voort o.a. langs belangrijke plaatsen waar Vincentius zijn barmhartigheid heeft getoond. Dit keer sloten ook 2 zusters DMJ aan bij de Vincentiaanse pelgrimstocht.
 
In de voetsporen van Vincentius a Paulo
De vijf Zusters van Liefde komen uit Indonesië. Deze tocht past in de voorbereiding op de professie voor het leven die in september 2018 plaatsvindt. 
 
De eerste week van hun verblijf in Europa verbleven zij in het moederhuis in Tilburg. Hier hebben zij, samen met de fraters cmm, enkele workshops gevolgd. Op zondag 3 juni vertrok de groep naar Frankrijk voor de pelgrimstocht.

Maandag 18 juni 2018, aula Mater Misericordiae Tilburg: de zusters uit Indonesië verblijden hun Nederlandse medezusters met zang en dans. 

« Terug naar overzicht