Bundel 'Eigen zinnen' verschenen

Recent is het boek 'Eigen Zinnen' , onder redactie van Thijs Caspers verschenen bij uitgeverij Abdij van Berne. Deze bundel gaat over bezield werken en bevat verhalen uit de praktijk voor de praktijk.
 
Elf bevlogen auteurs uit katholieke maatschappelijke organisaties (o.a. onderwijs, zorg en landbouw) vertellen over het ‘waarom’ en ‘waartoe’ van hun werk. Ze reflecteren daarmee op de diepere vragen die ten grondslag liggen aan hun dagelijkse arbeid. Tegelijkertijd is het een uitnodiging aan de lezer om zichzelf soortgelijke vragen te stellen. 
 
Inspiratiedag Zin in Zorg
Een van de auteurs is mevr. Marije Vermaas, projectleider van het project Religieus erfgoed Menslievende zorg. In haar artikel vertelt zij o.a. over de inspiratiedag in 2016 bij de Zusters van Liefde in Tilburg. Tijdens die dag gingen mensen die werken in de zorg in gesprek met Zusters van Liefde die vroeger in de zorg werkten. 
 
Religieus erfgoed Menslievende zorg 
Tien religieuze ordes en congregaties, waaronder de Zusters van Liefde, vroegen Reliëf, christelijke vereniging van zorgaanbieders om middels het project Religieus Erfgoed Menslievende zorg een deel van het immateriële erfgoed van religieuzen veilig te stellen en voort te zetten. Namelijk: hun investering in de gezondheidszorg voor zieken, kwetsbare mensen en mensen met een beperking.
Meer informatie vindt u op www.relief.nl
 
Het boek is verkrijgbaar bij Uitgeverij Abdij van Berne: www.berneboek.com
 
« Terug naar overzicht