Papiergebruik Provincialaat

Regelmatig krijgen wij de vraag of het Provincialaat gerecycled papier gebruikt. Recyclen staat immers voor milieuvriendelijkheid?! Navraag bij de leverancier leert dat papier recyclen erg belastend is voor het milieu. Voor recyclen is namelijk veel bleekmiddel nodig. Daarom gebruiken we op het provincialaat duurzaam vervaardigd printpapier met het zogenaamde FSC-keurmerk. 
 
FSC keurmerk
De Forest Stewardship Council (FSC) is een internationale organisatie die zich inzet voor verantwoord bosbeheer wereldwijd.
 
FSC spreekt van verantwoord bosbeheer wanneer op evenwichtige wijze rekening wordt gehouden met de ecologische, sociale en economische aspecten die bij bosbeheer horen. 
 
Verantwoord bosbeheer
Het FSC-systeem zorgt ervoor dat bossen door middel van verantwoord bosbeheer behouden kunnen blijven. Met verantwoord bosbeheer wordt gedoeld op bescherming van het leefgebied van planten en dieren en op respect voor de rechten van de lokale bevolking en bosarbeiders.
 
Maar ook op hout oogsten en geld verdienen mét behoud van het bos. Een goed beheerd bos loopt minder risico om gekapt te worden voor andere doeleinden, zoals het aanleggen van palmolie- of sojaplantages en mijnbouw. 
 
Meer informatie
Op de website van FSC vindt u meer informatie over het FSC keurmerk en organisatie: www.fsc.nl
 
« Terug naar overzicht