Maria Zingt manifestatie

Op vrijdagavond 25 mei 2018, om 19.30 uur vindt in Tilburg het unieke meimaand-evenement ‘Maria Zingt’ plaats. Deze samenzangmanifestatie wordt voor de tiende keer gehouden bij de Kapel O.L. Vrouw ter Nood aan de Kapelhof. ‘Maria Zingt’ is uniek in Nederland. Het samen zingen van Marialiedjes blijkt in een behoefte te voorzien. Jaarlijks komen ruim tweehonderd liefhebbers van Marialiedjes meezingen.    
 
Thema: De namen van Maria
Dit jaar heeft de manifestatie ‘Maria Zingt’ het thema ‘De namen van Maria’ meegekregen. Schrijver/journalist Paul Spapens vertelt over een aantal bijzondere benamingen van Maria. Deze verhalen zijn opgenomen in een boekwerkje dat tijdens het evenement wordt uitgegeven.
 
Rijk repertoire Marialiederen
Er bestaat een enorm repertoire aan Marialiedjes, variërend van ‘God groet U zuiv’re bloeme’ tot ‘Te Lourd op de bergen’. Heel veel mensen kunnen deze liedjes uit hun herinnering meezingen. 
 
Samen zingen
De organisatie zorgt dat de bezoekers een keurig (en gratis) liedjesboekje krijgen. Het Gemengd Koor De Bron o.l.v. dirigent Jos Vingerhoets en met muzikale begeleiding zingt mee en geeft daarmee een basis aan de samenzang.
 
Meer informatie
Nadere informatie vindt u op de website van de Kapel O.L.V. ter Nood: www.onzelievevrouwternoodtilburg.nl

 

« Terug naar overzicht