Nieuws

De 65e editie van ons kwartaalblad 'Zusters' is deze week verschenen. In de afgelopen drie maanden is er weer veel gebeurd in de Nederlandse provincie laat het blad zien.
 
Zoals in de Constituties verwoord is, staan zusters stil bij de tekenen en noden van deze...
Er wordt gebouwd aan de Tilburgse Oude Dijk. De gevel van het voormalige ontmoetingscentrum van de zusters staat volledig in de steigers. Deze oudbouw wordt gerenoveerd en uitgebreid. Hier komen ruimtes voor verpleegzorg. Ook worden 40 woonzorg-appartementen nieuw gebouwd. In beide...
Van 27 mei t/m 20 juni 2018 hebben 5 zusters scmm en 15 fraters cmm de Vincentiaanse pelgrimstocht gemaakt. Op maandag 18 juni 2018 waren de 5 zusters van liefde op de koffie bij hun Nederlandse medezusters in woonzorgcentrum Mater Misericordiae in Tilburg. Het was een feestelijke...
Na maandenlange voorbereidingen was het woensdag 9 mei jl. eindelijk zover: 69 bewoners en medewerkers van verschillende ZGR-woonzorglocaties in Salland gingen op een zesdaagse bedevaart naar Lourdes. Onder hen zusters, bewoners en medewerkers van woonzorgcentrum Angeli Custodes in Raalte...
Leef in mijn naam. Eer aan de Vader, de Zoon en de Heilige Geest. God kunnen we niet waarnemen zoals wij de mensen en dingen zien. Hij is ons als de Vader van het leven nabij in zijn schepping, in het licht dat opgaat over elke nieuwe dag, in de hemelkoepel die zich over ons uitstrekt, in...

Vrijdag 8 juni 2018 was er een themadag voor zusters en bondgenoten in het ontmoetingscenturm aan de Oude Dijk in Tilburg. Mevr. Gabrielle Dorren sprak over het thema kwetsbaarheid naar aanleiding van Jesaja, psalm 51 en een tekst van Henri Nouwen.

...

Zo'n zes keer per jaar worden de zusters wereldwijd door het generaal bestuur via een briefing geïnformeerd. Zojuist is de juni uitgave van deze congregatie-nieuwsbrief verschenen. 

Download de briefing van juni 2018:...

De Beweging van Barmhartigheid bestaat 20 jaar. Dat wordt op zaterdag 1 september 2018 gevierd met het feestelijk festival: 'Vier de veelkleurigheid van Compassie'. Het festival vindt plaats in kloosterhotel ZIN in Vught en begint om 12.30 uur. Reserveer alvast in uw agenda!
...
Op zondag 15 april jl. genoten zeven zusters en hun Syrische vrienden van een concert voor en met vluchtelingen in Concertzaal Tilburg. Deze middag vol muziek en dans werd georganiseerd door Blaasorkest Orventus, in samenwerking met VluchtelingenWerk Zuid-Nederland, Syrisch...
Tijdens het afscheid van bestuurssecretaris mevr. Julia Burgers op 1 maart jl. was Jaap Bresser gastspreker. In een volle kapel wist hij, met veel gevoel voor humor, iedereen te raken met zijn bijzondere levensverhaal. 
 
Jaap Bressers' leven nam een...

Pagina's