Stadsprins bezoekt zusters Mater

Woensdagavond 31 januari 2018 was Stadprins Etiènne d’n Irste met zijn gevolg op bezoek bij de zusters en bewoners van woonzorgcentrum Mater Misericordiae in Tilburg. De hofkapel ‘De Sleutelsollers’ zorgde voor vele vrolijke carnavalsnoten. 
 
Het is een jarenlange traditie om kort voor carnaval een worst naar de Clarissen te brengen met het verzoek om te bidden voor mooi weer tijdens de buitenevenementen. Omdat er geen Clarissenklooster meer in Tilburg is, vroeg Carnavalsstichting Tilburg de Zusters van Liefde of zij het welslagen van het carnaval in hun gebed willen meenemen. 
 
Verbroedering en verbinding
De stichting streeft naar een carnaval dat verbroedering en verbinding creëert tussen alle mensen in de stad. Mooi weer is een van de ingrediënten van een geslaagd carnaval. Als dank voor het gebed bood de Prins de zusters een rijkelijk gevulde plank aan met kaas- en vleeswaren.
 
Worst voor Clara
Het was een geslaagde, gezellige samenkomst, waarbij bijna alle zusters feestelijk gekleed waren. Er werd gezongen, meegeklapt, gedanst en genoten van de meegebrachte lekkernijen.
 
    
 
 
« Terug naar overzicht