Muziektheater Hart dat luistert

Op zaterdag 10 en 17 maart 2018 speelt muzietheaterkoor Carmina Ludens het programma 'Hart dat luistert'. Deze uitvoering over Maria is respectievelijk in de Heilig Landstichting en in Rhenen te zien.
 
Aandacht, luisteren, mededogen zijn kwaliteiten die hard nodig zijn in onze wereld(politiek). Vaak worden ze betiteld als ‘vrouwelijk’. Maar in deze voorstelling van muziektheater Carmina Ludens passeren vrouwelijke én mannelijke rolmodellen de revue. Mensen die leven vanuit een luisterend hart. Als symbool voor deze compassievolle levenshouding zet het koor een persoon centraal die al eeuwen tot de verbeelding spreekt: Maria. 
 
Maria
Maria is het toonbeeld van een krachtige vrouw die luistert naar de roep van haar bestemming en haar weg gaat, door obstakels en groot lijden heen. Ze laat zich bovendien raken door de wereld waarin zij leeft en hunkert naar de omkering van onrecht in maatschappelijke verhoudingen. In haar vlammende Magnificat klinkt revolutie: machthebbers worden van hun troon gestoten, zogenaamd ‘waardelozen’ boven alles uitgetild.
 
Meer informatie: www.carminaludens.nl
 
« Terug naar overzicht