Feest 185 jaar congregatie

Op 23 november 1832 stichtte Mgr. Joannes Zwijsen de Congregatie Zusters van Liefde van Onze Lieve Vrouw, Moeder van Barmhartigheid. Op 23 november 2017 vierden wij het 185-jarig bestaan van onze congregatie. Het was een gedenkwaardige en feestelijke dag!
 
Ondanks hun hoge leeftijd waren de meeste zusters uit Arnhem, Raalte, Tilburg en andere plaatsen uit het land hierbij aanwezig. 
 
Mgr. De Korte, bisschop van 's-Hertogenbosch
De dag kreeg een extra gouden randje door de aanwezigheid van Mgr. De Korte, bisschop van ’s-Hertogenbosch. Hij ging voor in de feestelijke Eucharistieviering met als thema ‘Waar liefde is, komt Gij tot leven’. Aan het einde van de viering zegende hij de eerste steen van ons nieuwe huis gezegend. 
 
Zang en dans
Na een feestelijk diner begon het middagprogramma in de aula van Mater Misericordiae met zang en dans. Medewerkers overhandigden een cadeau voor de nieuwbouw. En het provinciaal bestuur reikte cheques uit aan verschillende goede doelen die meedelen in de feestvreugde. Met het geven van ‘een cadeau voor elkaar’ kwam een einde aan deze bijzondere dag.
 
U kunt het feest 'meebeleven' in het Fotoalbum '185 jaar congregatie'. 
 
In het blad ‘Zusters’ dat begin januari 2018 verschijnt, zal ook in woord en beeld worden teruggeblikt op dit feestelijke jubileum.
 
« Terug naar overzicht