Nieuws

"Al is de Paastijd nu begonnen, onze gedachten zijn nog vol van de Goede Week en het Paasgebeuren. In deze dagen is het meer dan ooit tot me doorgedrongen dat leven en sterven 'geworteld zijn' in de diepten van-niet-weten: van waaruit leven wij, waarheen sterven wij?" Een beschouwing van ...
De koude is voorbij, dus kan er weer volop gebouwd worden aan de Tilburgse Oude Dijk. In de oudbouw, het voormalige ontmoetingscentrum van de zusters, loopt het sloopwerk zoetjesaan ten einde. Dit deel wordt nu opgebouwd voor verpleegzorg. 
 
Het bestaande pand...
Maandag 26 maart jl. kwamen ruim 40 zusters naar de inloopochtend in ‘Bouwstenen’. Deze ruimte in woonzorgcentrum Mater Misericordiae is speciaal ingericht om zusters te informeren over de herontwikkeling van de Oude Dijk / Kloosterstraat 10, Tilburg. 
 
Zusters...

In de kloostertuin omzomen krokussen en narcissen de eerste contouren van de nieuwe zorgappartementen voor de zusters. Na de sloopwerkzaamheden is er in de afgelopen maanden gestaag doorgebouwd. U kunt de bouwwerkzaamheden volgen via het ...

Onlangs is met onze energieleverancier een nieuwe overeenkomst gesloten voor de levering van elektriciteit op de Oude Dijk, Tilburg. Daarbij is specifiek gevraagd naar groene stroom, zodat we een bijdrage leveren aan een schoner milieu.
 
Onze energieleverancier...
Tweejaarlijks reikt de Konferentie Nederlandse Religieuzen (KNR) een bijzondere prijs uit. Aansluitend op het KNR- jaarthema ‘Jongeren, hun geloof en hun roeping’ zal de Religieuzenprijs 2018 gaan naar een project of initiatief voor en/of door jongeren, waarbij jongeren deze bewogenheid...
Op 9 april 2018 zullen wij als Nederlandse provincie de rozenkrans bidden voor de wereldvrede. Op 9 april a.s. (De dag van de Religieuzen) zullen wij met onze zusters in de kleine kapel in Mater Misericordiae een Mariaviering houden. 
 
Eind 2017 hebben de...
Afgelopen week lag er sneeuw op het bouwterrein voor de (ver)bouw van woonzorgeenheden aan de Tilburgse Oude Dijk. In verband met het koude weer verrasten we de bouwvakkers met worstenbroodjes.
 
Beeld krijgen van de (ver)bouw?
U kunt...
Per maart 2018 is bestuurssecretaris mevr. Julia Burgers met pensioen. In die functie heeft zij zich in de afgelopen tien jaar bijzonder waardevol, betrokken en deskundig ingezet voor onze Nederlandse provincie. Op donderdagmiddag 1 maart a.s. heeft zij afscheid genomen o.a. met een...