Bisschop zegent 1e steen nieuwbouw

Op 23 november 2017 vierde de congregatie haar 185-jarig bestaan. Tijdens de Eucharistieviering ter gelegenheid van dit jubileum heeft Mgr. de Korte, bisschop van ’s-Hertogenbosch de eerste steen van de nieuwbouw bij het Moederhuis ingezegend. 
 
Zoals bekend wordt er gebouwd in de kloostertuin bij het Moederhuis in Tilburg. Woonzorgcentrum Mater Misericordiae is begin jaren 80 gebouwd en was al enige tijd toe aan herontwikkeling. Na een zeer lange voorbereidingstijd is begin oktober 2017 de eerste schop de grond in gegaan voor de (ver)bouw van 64 (zorg)appartementen voor de zusters.
 
Aan het eind van de viering werd de gedenksteen, die maar liefst 200 kilo weegt, onthuld. In het bijzijn van het merendeel van de zusters van de Nederlandse provincie – ook vanuit hun appartement konden zusters live meekijken via de televisie – zegende Mgr. de Korte vervolgens deze eerste steen voor het toekomstige huis van de zusters in Tilburg.
 
        
 
« Terug naar overzicht