Informatieblad 'Zusters' verschenen

Het derde blad 'Zusters' van 2017 is verschenen. De veelkleurigheid van de herfst doet de zomerzon bijna vergeten. In deze uitgave hebben we een aantal souvenirs verzameld: foto’s en verhalen die u meevoeren naar andere landen en ervaringen. Zo kunt u nog even heerlijk ‘nazomeren’. 

In deze 62e editie van ons informatieblad vertelt Zr. Corine de Graaff over het Griekse eiland Patmos, waar ze het spoor van Johannes volgde. De zusters uit Timor-Leste ontvingen een gift voor hun moeder-kindproject.
 
Menslievende zorg
Dichter bij huis zijn eveneens mooie herinneringen te vinden, zoals een workshop over menslievende zorg. Zr. Liesbeth van der Horst mocht in Deventer het nieuw gebouwde verpleeghuis Sint Jozef openen. 
 
Jozefmavo
De Jozefmavo heeft de Tilburgse Oude Dijk verlaten, maar Jozef waakt nog steeds als een zorgzame, wijze vader over de leerlingen van het nieuw gebouwde 2College Jozefmavo. De sleutels zijn in augustus overgedragen aan de Nederlandse provincie.
 
Herontwikkeling
In diezelfde maand is de gymzaal van de school gesloopt om plaats te maken voor de nieuwe woonzorglocatie voor de zusters. De herontwikkeling vordert gestaag. Mevr. Judith de Raat licht toe hoe de zusters betrokken zijn bij dit proces.
 
Thuiskomen
Zr. Celine Welten over het boek ‘De heenreis’ van de theologe Dorothee Sölle, dat ze tijdens haar vakantie herlas. “Geloven is een reis die nooit ophoudt.”
Na het reizen is thuiskomen en terug aan het werk gaan ook weer fijn. Dat blijkt wel uit de enthousiaste verhalen van mantelzorgsters Nellie van Haaren en Kitty Aerssens. En werken is soms een feest: vier medewerkers van het Provincialaat vierden een bijzonder moment in hun werkzame leven.
 
Congregatie 185 jaar
Op de achterzijde kondigen we het 185-jarig bestaan van onze congregatie aan. We verheugen ons nu al op deze gedenkwaardige dag. 
 
Veel leesplezier!

 

 

 

 

« Terug naar overzicht