Mariadag 7 oktober 2017

Samen met de Beweging van barmhartigheid organiseren we een Ontdekkingsreis naar vrouwelijke gestalten van compassie. Ter afsluiting van deze ontdekkingsreis organiseren wij een dag gewijd aan Maria. Deze Mariaconferentie vindt plaats op zaterdag 7 oktober 2017 in ons Ontmoetingscentrum aan de Oude Dijk 1a in Tilburg.
 
Maria is de meest invloedrijke en meest afgebeelde vrouw ter wereld. Zij staat symbool voor liefde, troost, barmhartigheid en bescherming. Maar hoe goed kennen we haar eigenlijk? Het is boeiend om ons beeld van Maria te verdiepen en te verruimen.
 
Bent u nieuwsgierig naar de onderbelichte kwaliteiten van Maria, zoals haar onverschrokkenheid en aardsheid? Wilt u meer weten over hoe zij door de eeuwen heen het lijden van velen heeft verlicht? De universele waarden die Maria belichaamt kunnen een diepe herkenning bij ons oproepen. Ontdek tijdens deze inspiratiebijeenkomst wat Maria u te zeggen heeft.
 
Programma
Deze Mariadag is voor iedereen die geïnteresseerd en geboeid is door Maria. Maria niet alleen in de religieuze context maar ook als universeel archetype. Maria als icoon van liefde en compassie, maar met veel meer kanten. Tijdens deze dag worden ook aspecten belicht als moed, lichamelijkheid, veerkracht en lijden kunnen dragen. 
 
Gastsprekers 
Deze dag zullen de volgende mensen spreken: 
  • Janneke Stegeman, theoloog des Vaderlands en feministisch theoloog;
  • Karin Haanappel, kunsthistorica gespecialiseerd in vrouwelijke kunstenaars  en auteur van 'Herstory of Art' en 'Het Parijs van Isis';
  • Rania Sommakia, Syrische vluchteling. Zij gaat in op de rol van Maria in de Islam;
  • Loes Soepnel, nabestaande van slachtoffer van een geweldsmisdrijf. Zij vertelt over veerkracht.
Muziek
Een kwartet zingt een soetra over Kwan Yin, het vrouwelijk evenbeeld van Maria in het Boedhisme).
Met muzikale bijdrage van Clean Pete (song for Mary). Zij waren maar liefst 5 keer te zien bij DWDD met hun prachtige nummers. Het belooft een verrassende ontmoeting met Maria te worden.
 
Meer informatie vindt u op www.barmhartigheid.nl
 
Praktische gegevens
Zaterdag 7 oktober 2017 van 11.00 tot 16.00 uur. 
Ontmoetingscentrum Zusters van Liefde, Oude Dijk 1a in Tilburg.
Kosten: 25 euro, contant te betalen bij aankomst (dit is inclusief koffie, thee en lunch)
 
Aanmelden
U kunt zich aanmelden via ons secretariaat: e-mail provincialaat@scmm-tilburg.nl of telefoon 013 – 543 31 96.
 
 
 
 
« Terug naar overzicht