Nieuws

De Regionale kring van Barmhartigheid – Tilburg nodigt u van harte uit voor de bijeenkomst op zaterdagochtend 16 juni 2018. Frater Wim Verschuren cmm zal spreken over barmhartigheid. De bijeenkomst vindt plaats in het...
De Beweging van Barmhartigheid bestaat 20 jaar. Dat wordt op zaterdag 1 september 2018 gevierd met het feestelijk festival: 'Vier de veelkleurigheid van Compassie'. Het festival vindt plaats in kloosterhotel ZIN in Vught en begint om 12.30 uur. Reserveer alvast in uw agenda!
...
Ons voormalige Ontmoetingscentrum aan de Tilburgse Oude Dijk wordt verbouwd. Het gebouw staat momenteel volledig in de steigers. In de muur van dat gebouw ontdekte Zr. Antonetta van Uden een steen met tekst. We zochten uit wat de herkomst van de steen is. 
 
 ...
Op vrijdagavond 25 mei 2018, om 19.30 uur vindt in Tilburg het unieke meimaand-evenement ‘Maria Zingt’ plaats. Deze samenzangmanifestatie wordt voor de tiende keer gehouden bij de Kapel O.L. Vrouw ter Nood aan de Kapelhof. ‘Maria Zingt’ is uniek in Nederland. Het samen zingen van...

De meimaand is begonnen. Het is overweldigend om al die groei en bloei om ons heen te zien, ook in onze eigen tuinen. De dagen worden langer en de zon laat zich steeds meer zien. Deze maand staat ook bekend als de Mariamaand, en binnen onze congregatie is mei een echte feestmaand.

...
Regelmatig krijgen wij de vraag of het Provincialaat gerecycled papier gebruikt. Recyclen staat immers voor milieuvriendelijkheid?! Navraag bij de leverancier leert dat papier recyclen erg belastend is voor het milieu. Voor recyclen is namelijk veel bleekmiddel nodig. Daarom gebruiken we...

Na vele jaren trouwe dienst neemt de coördinatrice van woonzorgcentrum Angeli Custodes, mevrouw Marion Wolters, afscheid. Zij gaat van haar welverdiende pensioen genieten. Op dinsdag 29 mei a.s. neemt ze afscheid tijdens een viering met aansluitend een gezellig samenzijn voor genodigden....

Pastor Ab Kerssies gaat per 1 juli a.s. met pensioen. Op donderdag 28 juni a.s. nemen we afscheid van hem met een viering in de grote kapel in Tilburg en een receptie in de aula van woonzorgcentrum Mater Misericordiae.
 

Zo'n zes keer per jaar worden de zusters wereldwijd door het generaal bestuur via een briefing geïnformeerd. Zojuist is de april uitgave van deze congregatie-nieuwsbrief verschenen. 

Download de briefing van april 2018:...

De koude is voorbij, dus kan er weer volop gebouwd worden aan de Tilburgse Oude Dijk. In de oudbouw, het voormalige ontmoetingscentrum van de zusters, loopt het sloopwerk zoetjesaan ten einde. Dit deel wordt nu opgebouwd voor verpleegzorg. 
 
Het bestaande pand...