Nieuws

Op zaterdag 14 oktober 2017 komt het Bezield Verband Zusters van Liefde weer bij elkaar. Deze eerste bijeenkomst van het seizoen 2017/ 2018 staat in het teken van het thema 'Alles wat adem heeft'. U bent allen van harte welkom op het Generalaat in ’s-Hertogenbosch!
 ...
In 2017 herdenkt de wereldwijde Vincentiaanse Familie op verschillende manieren 400 jaar Vincentiaanse spiritualiteit. Eén van deze manieren is het houden van een viering. Samen met enkele Fraters CMM wordt voor 27 september 2017 een mooie Eucharistieviering voorbereid. Dit is de dag...
Op maandag 31 juli jl. heeft de (sleutel)overdracht van het gebouw van de Jozefmavo plaatsgevonden. Het gebouw is gevestigd naast het provincialaat aan de Oude Dijk in Tilburg. Vestigingsdirecteur Frank Kraus hecht veel waarde aan de relatie met de Zusters van Liefde. Tijdens de...
Samen met de Beweging van barmhartigheid organiseren we een Ontdekkingsreis naar vrouwelijke gestalten van compassie. Ter afsluiting van deze ontdekkingsreis organiseren wij een dag gewijd aan Maria. Deze Mariaconferentie vindt plaats op zaterdag 7 oktober 2017 in ons Ontmoetingscentrum...
De Regionale kring van Barmhartigheid  - Tilburg nodigt u van harte uit voor de bijeenkomst op zaterdagmorgen, 16 september 2017. Het belooft weer een bijeenkomst vol inspiratie en dialoog te worden. U bent van harte welkom! 
 
Zaterdag 16 september 2017 is mevr...
De voorbereidingen voor het (ver)bouwen van nieuwe zorgeenheden- en appartementen voor de zusters in de kloostertuin achter de Oude Dijk in Tilburg zijn in volle gang. Begin augustus 2017 is de betonnen gymzaal van de St Jozefmavo gesloopt.
 
Vanuit de...
Samen met de Beweging van barmhartigheid organiseren we een Ontdekkingsreis naar vrouwelijke gestalten van compassie. Onderdeel daarvan is het Ontmoetingsprogramma met inspirerende vrouwen. Op 13 september 2017 is een ontmoeting gepland met burgemeester Mirjam Van 't Veld, in Amstelveen....
Het perenlaantje uit de Tilburgse kloostertuin heeft plaatsgemaakt voor diverse bouwactiviteiten voor nieuwe zorgeenheden- en appartementen voor de zusters. De congregatie heeft deze zogenoemde berceau gedoneerd aan Stichting Stadsbomen Tilburg om er een nieuwe plek voor te vinden. En die...
‘De Witte Karavaan, over 150 jaar Witte Paters en Witte Zusters in Afrika’ is de titel van een tentoonstelling over deze bekende missiecongregaties. De tentoonstelling vindt plaats in het Erfgoedcentrum Nederlands Kloosterleven te St. Agatha bij Cuijk aan de Maas. De tentoonstelling loopt...