Nieuws

Op donderdag 12 oktober 2017 heeft de heistelling, na het nodige gemanouvreer, de bouwplaats aan de Oude Dijk bereikt. Nu kan er geheid gaan worden voor de (ver)bouw van woonzorgeenheden aan de Tilburgse Oude Dijk. 
 
Beeld krijgen van de (ver)bouw?...

Op zaterdag 7 oktober jl. werd de Mariadag gehouden in de Grote kapel en het ontmoetingscentrum aan de Tilbrugse Oude Dijk. Wilt u een beeld krijgen van deze dag? Of nog even nagenieten? Neem dan een kijkje in het fotoalbum Mariadag...

Wilt u meer weten over de Zusters van Liefde en hun liefdewerken wereldwijd? Op 10 oktober jl. is de ‘Briefing’ van het Generaal bestuur verschenen. In deze ‘Briefing’ kunt u o.a. lezen over een werkbezoek aan Timor-Leste, een eerste professie in Brazilië en over het provinciaal kapittel...
Ruim 120 belangstellenden namen zaterdag 7 oktober jl. deel aan de Mariadag. Deze vond plaats in de grote kapel en het ontmoetingscentrum aan de Oude Dijk in Tilburg. Het was een dag vol met boeiende, herkenbare en onorthodoxe lezingen, prachtige muzikale omlijsting en bijzondere...

Op zaterdag 18 november 2017 organiseert Boekhandel Berne in de abdij van Berne Heeswijk een bijzondere ‘zangdag’. Tijdens deze dag zingen we met elkaar de teksten van de dominicaan Henk Jongerius op de melodieën van onder meer Engelse hymnen. We sluiten af met een bezoek aan het proeflokaal...

Wellicht is het u opgevallen? Het blad ‘Zusters’ van oktober was verpakt in een doorzichtig, afbreekbaar, folie met een papieren adreslabel. We hebben de papieren enveloppe vervangen vanwege de kosten en verzendgemak. De zusters ontvangen het blad overigens op de gebruikelijke manier....
Wij willen u attenderen op het boek Barmhartige Liefde van de hand van frater Wim Verschuren cmm. Het boek is een weerslag in woord en beeld van meer dan dertig jaar bezig zijn met barmhartigheid. Eind juni 2017 is het boek geresenteerd tijdens het Barmhartig Boekenbal 2017,...
Op maandag 9 oktober 2017 is de (ver)bouw van en bij het Moederhuis aan de Tilburgse Oude Dijk begonnen. De afgelopen maanden zijn de nodige voorbereidingen getroffen voor de herontwikkeling van het oude Ontmoetingscentrum van de zusters, en de nieuwbouw van 40 huurappartementen in de...
Op donderdag 23 november 2017 is het 185 jaar geleden dat Mgr. Joannes Zwijsen de Congregatie Zusters van Liefde van Onze Lieve Vrouw, Moeder van Barmhartigheid stichtte. Dit 185-jarig bestaan laten we niet onopgemerkt voorbijgaan. 
 
Die dag vieren wij, zusters...

Het derde blad 'Zusters' van 2017 is verschenen. De veelkleurigheid van de herfst doet de zomerzon bijna vergeten. In deze uitgave hebben we een aantal souvenirs verzameld: foto’s en verhalen die u meevoeren naar andere landen en ervaringen. Zo kunt u nog even heerlijk ‘nazomeren’. ...

Pagina's