Nieuws

Aanstaande zaterdag 24 maart 2017 vindt de bijeenkomst van Bezield Verband plaats. De cyclus van zaaien, ontkiemen, oogsten en voltooien is nu aan de oogst toe. Het oogsten doen we via een film die we gezamenlijk bekijken: 'You’re not you'. Ook u bent van harte welkom!
 ...
Onlangs is met onze energieleverancier een nieuwe overeenkomst gesloten voor de levering van elektriciteit op de Oude Dijk, Tilburg. Daarbij is specifiek gevraagd naar groene stroom, zodat we een bijdrage leveren aan een schoner milieu.
 
Onze energieleverancier...
Tweejaarlijks reikt de Konferentie Nederlandse Religieuzen (KNR) een bijzondere prijs uit. Aansluitend op het KNR- jaarthema ‘Jongeren, hun geloof en hun roeping’ zal de Religieuzenprijs 2018 gaan naar een project of initiatief voor en/of door jongeren, waarbij jongeren deze bewogenheid...
Op 9 april 2018 zullen wij als Nederlandse provincie de rozenkrans bidden voor de wereldvrede. Op 9 april a.s. (De dag van de Religieuzen) zullen wij met onze zusters in de kleine kapel in Mater Misericordiae een Mariaviering houden. 
 
Eind 2017 hebben de...
Onderweg naar Pasen, een tocht van Veertig Dagen. Laten wij Jezus volgen naar de dag van morgen, naar de dag van Pasen. In de Schrift lezen we de woorden die Jezus sprak op de avond voor zijn lijden. Het zijn afscheidswoorden. Hij sprak over God en over hoe hij God door zijn leven bekend...
Afgelopen week lag er sneeuw op het bouwterrein voor de (ver)bouw van woonzorgeenheden aan de Tilburgse Oude Dijk. In verband met het koude weer verrasten we de bouwvakkers met worstenbroodjes.
 
Beeld krijgen van de (ver)bouw?
U kunt...

De Briefing, de interne nieuwsbrief van de congregatie, is zojuist weer verschenen. Zo'n zes keer per jaar worden de zusters wereldwijd via deze Briefing geïnformeerd. 

U kunt de laatste nummers van de briefing downloaden in pdf-formaat via de website van het Generalaat:...

Op woensdag 6 februari jl. hebben Zr. Marie-Thérèse Brinkmann en Zr. Celine Welten een bijzonder cadeau in ontvangst genomen. Ter gelegenheid van het 185-jarig bestaan van de congregatie overhandigden de ontwerpers van TilburgsAns hen het pictogram ‘Zusters in staal’.
 ...
Vanaf 1 februari 2018 werken we in ons Ontmoetingscentrum aan de Oude Dijk en in woonzorgcentrum Mater Misericordiae Tilburg met duurzame schoonmaakartikelen. Het gaat om plantaardige schoonmaak- en hygiëneproducten, die vriendelijk zijn voor het milieu en veilig voor mensen. 
...
Per maart 2018 is bestuurssecretaris mevr. Julia Burgers met pensioen. In die functie heeft zij zich in de afgelopen tien jaar bijzonder waardevol, betrokken en deskundig ingezet voor onze Nederlandse provincie. Op donderdagmiddag 1 maart a.s. heeft zij afscheid genomen o.a. met een...

Pagina's