God heeft jou voor ogen!

Onlangs ontvingen we een brochure van de KNR (Konferentie Nederlandse Religieuzen) met als titel ‘God heeft jou voor ogen!’. 13 Roepingsverhalen in 2017 -2018. Ieder verhaal is uniek. Overigens kunt u deze bundel gratis bestellen en downloaden via www.knr.nl.
 
In het voorwoord van deze bundel lees ik:
"Want vanaf het moment dat de realiteit tot je doordringt die wij roeping noemen, ondergaat je leven een diepgaande verandering. De werkelijkheid die je eerder zelf voor ogen had, je verwachtingen en toekomstdromen, alles gaat schuiven en krijgt een nieuw perspectief. Gods liefde staat daarin centraal, want het is de ervaring van de liefde van God die ons het vuur van een roeping kan aanwakkeren. En diezelfde liefde is het, die in ons uiteindelijk de weg wijst die wij te gaan hebben."
 
Pinksteren
Ik moest daar aan denken omdat we in de maand juni het feest van Pinksteren, het feest van Gods liefdevolle Geest vieren. We kunnen ons toeleggen om Gods barmhartige aanwezigheid in eigen leven te beleven en uit te dragen. Vijfhonderd Jaar geleden sprak Luther, de man die zowel voor de protestantse als de rooms-katholieke kerk belangrijk is geweest, de gedachte uit: "God tot vriend te hebben is troostrijker dan de vriendschap van de hele wereld". En dat blijft actueel. Volgens mij heeft hij voortdurend gezocht naar de relatie tussen God en mens.
 
Generaal kapittel
Ook vieren we deze junimaand als Congregatie het Generaal Kapittel. We zullen samen de belangrijkste onderwerpen van ons religieuze leven bespreken en een nieuw bestuur kiezen dat leiding zal geven in de toekomst. Een spannende tijd voor ons allemaal. 
 
Zr. Marie-Thérèse Brinkmann, 
Provinciale overste
« Terug naar overzicht