Geslaagde Open Kloostermiddag

We kijken terug op een geslaagde Open Kloostermiddag, 11 juni 2017. Ruim 80 mensen zijn op deze zonnige met zusters in gesprek gegaan. De dag stond in het teken van: ‘De taal van het hart is de taal van de handen’. 
 
Rondom het thema ‘In-zicht in onze spiritualiteit’ openden zo’n veertig kloosters hun deuren. Ook wij, Zusters van Liefde, stelden ons Ontmoetingscentrum, kapel en kloostertuin aan de Tilburgse Oude Dijk open.
 
Ontmoeten en wandelen
Zusters en gasten genoten van een Kop koffie in het Ontmoetingscentrum en buiten op het terras. Velen van hen maakten ook een wandeling in de kloostertuin. Mensen waren onder de indruk van de grote kapel, die regelmatig gevuld werd met mooie orgelklanken.
 
Gebedsviering
Om 16.00 uur stroomde de kapel vol voor de gebedsviering verzorgd door de leden van de Commissie Missie Ontwikkeling en Vrede. Zusters en bezoekers zongen en luisterden naar wat ons, Zusters van Liefde, al 185 jaar, bezielt. 
 
Kleinschalige opzet
In tegenstelling tot voorgaande Open Kloosterdagen kozen we dit keer nadrukkelijk voor een kleinschalige opzet. De musea en het provincialaat waren dan ook niet open. Hierdoor was er meer gelegenheid om in gesprek te komen met elkaar en te praten over onze spiritualiteit.
 
Wat beweegt ons, wat hebben we allemaal gedaan in ons leven, wat doen we nu nog. Allemaal vragen die ook op voorgaande open dagen zijn gesteld, maar waar nu echt de tijd voor was.
 
Foto's
Nagenieten van deze dag? U vindt een foto-impressie in het Foto-album Open Kloosterdag 2017.
 
« Terug naar overzicht