Ontmoeting met Hilde Kieboom

Samen met de Beweging van barmhartigheid organiseren we een Ontdekkingsreis naar vrouwelijke gestalten van compassie. Onderdeel daarvan is het Ontmoetingsprogramma. Op donderdagochtend 6 april 2017 heeft de eerste ontmoeting plaatsgevonden in deze reeks. Een groep van acht deelnemers, waaronder provinciale overste Zr. Marie-Thérèse Brinkman reisde op 6 april naar Antwerpen. Hier ontmoetten zij Hilde Kieboom. 
 
Kieboom is oprichtster en voorzitster van de Sint-Egidiusgemeenschap in Antwerpen. Sinds 1985 biedt deze gemeenschap praktische hulp aan minderbedeelden in de wijk. Inmiddels is hun werk tot ver over de landsgrenzen heen gegroeid. In 2003 is Kieboom door Koning Albert in de adelstand verheven vanwege haar solidariteit met de zwakkeren in de samenleving.
 
Sint-Egidiusgemeenschap, Antwerpen
De Gemeenschap van Sant’Egidio is een christelijke lekengemeenschap die in meer dan zeventig landen van alle continenten 60.000 leden telt. Die komen samen voor het gebed en knopen vriendschap aan met de armsten van de eigen stad. Op wereldschaal zet Sant’Egidio zich in voor de dialoog tussen godsdiensten en de vreedzame oplossing van conflicten.
Zie verder: www.santegidio.be.
 
Ga op ontdekkingsreis:
De komende tijd staan er nog meer ontmoetingen op het programma. Lees hierover meer in het Ontmoetingsprogramma.
Neem ook een kijkje op de website van de Beweging van Barmhartigheid.
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

« Terug naar overzicht